Svijet

Nakon incidenta u Hrvatskoj, izviđački dron pao i u Rumuniji: Pronašao ga mladić u polju kraj kuće

Samo nekoliko dana nakon što je bespilotna letjelica preletjela Rumuniju i Mađarsku prije nego što je ušla u Hrvatsku i srušila se u četvrtak navečer u blizini studentskog doma, oštetivši oko 40 automobila, sličan incident se dogodio i Rumuniji.

Naime, rumunski tužitelji izvijestili su kako su pokrenuli istragu nakon što je mala 'bespilotna letjelica' otkrivena u sjevernoj pokrajini Bistrica-Nasaud.

'Do sada nije utvrđeno porijeklo letjelice, niti je identificiran njegov vlasnik', rekli su tužitelji u Cluju i dodali kako je u toku uviđaj kako bi se utvrdile okolnosti u kojima je letjelica letjela.

Policija je za Associated Press izjavila da je dron pronašao mladić u polju u blizini svoje kuće nakon čega je nazvao policiju i kazao im kako dron ima 'ruske oznake' i kako mu je raspon krila tri metra.

Rumunski mediji izvještavaju da se provjeravaju svi radari u tom području kako bi se utvrdilo otkuda je vojni dron doletio, prenosi Jutarnji.

Prema prvim podacima, sumnjiva letjelica nije nosila oružje i pretpostavlja se da je služila za obavljanje izviđačkih misija.