Svijet

Nakon sedam godina: Gadafijev sin pušten na slobodu

Kako navode svjetski mediji Libijske vlasti pustile su jučer jednog od sinova Moamera Gadafija nakon više od sedam godina zatočeništva u glavnom gradu Tripoliju, rekao je privremeni čelnik zemlje.

Mandatar za mjesto premijera Abdul Hamid Dbeibah rekao je u ponedjeljak da je Al-Sadi Gadafi pušten na slobodu u skladu s prethodnim sudskim nalogom.

Mohamed Hamouda, glasnogovornik prijelazne vlade, rekao je da je on izašao iz zatvora Al-Hadaba, gdje se nalaze mnogi dužnosnici Gadafijevog režima koji čekaju na suđenje, uglavnom u vezi sa suzbijanjem ustanka 2011. u kojem je srušen dugogodišnji vladar. Hamouda nije detaljno objašnjavao okolnosti puštanja.

Lokalni mediji izvijestili su da je Al-Sadi Gadafi pušten na slobodu nakon što je oslobođen optužbi koje datiraju iz vremena ustanka protiv vladavine njegovog oca. Nakon puštanja na slobodu otputovao je u Tursku, prema internetskoj stranici Al-Marsad.

PROČITAJTE  Ruski ambasador kaže da njegova država neće koristiti nuklearno oružje, isto kao što tvrdi da nisu počinili zločine u Ukrajini

“Ne možemo ići naprijed bez pomirenja”, rekao je Dbeibah u tvitu najavljujući puštanje.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare