Vijesti

Nakon što je spasila Dodika od sankcija, SDS otpisao Sonju Karadžić?

Potpredsjednica NSRS i kćerka ratnog zločinca Radovana Karadžića, Sonja Karadžić Jovičević tražila je od Kluba poslanika SDS u Narodnoj skupštini RS da podrže njeno nedavno obraćanje kada je zatražila da se sa Studentskog doma u Palama skine ploča s imenom njenom oca, ali je nije dobila.

Podsjećajući da je ona kao funkcioner SDS 10. decembra se obratila u sopstveoj režiji, u pripremljenom saopćenju, koje su u Klubu poslanika odbili da prihvate, se navodi da Srpska demokratska stranka nije učestvovala u tome, ali je upoznata sa situacijom i neoborivim dokazima koji su bili povod za njeno obraćanje.

U saopćenju, do koga je došla BN televizija, se ne navodi koji su to neoborivi dokazi bili da ona traži da se skine ploča njenog oca sa doma u Palama.

Uklanjanje te ploče tražili su predstavnici međunarodne zajednice od člana Predsjendištva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika uz prijetnje sankcijama.

Tu ploču Dodik je zajedno sa Karadžićevom porodicom i postavio pred lokalne izbore 2016. godine.

BN navodi da je očito da je Sonja Karadžić zbog toga od kolega u Klubu i stranci tražila pomoć da izraze “duboko žaljenje zbog neopravdano oštrih reakcija u javnosti i pojedinaca, kao i razumijevanje za ovakav potez” ali joj to nije pošlo za rukom!?Povezani postovi: