Politika

Nana Fata Orlović imala blaži moždani udar

Nana Fata Orlović iz Konjević Polja imala je blaži moždani udar i nalazi se na bolničkom liječenju. Pozlilo joj jučer dok je bila kod svoje kćerke u Srebreniku.

Hurija Karić, kćerka bosanske heroine, za Hayat.ba je kazala kako je nani Fati jučer iznenada pozlilo. Bila je u jako lošem stanju kada je prevezena u bolnicu.

“Zaista moram pohvaliti doktore i zdravstvene radnike Doma zdravlja i Hitne pomoći u Srebreniku koji su brzo reagirali i za 18 minuta stigli iz Srebrenika u Tuzlu. Ona je od jučer bila u komi, ali sada je hvala Bogu dobro”, kaže Hurija.

S obzirom na to da nisu odmah mogli utvrditi o kakvom zdravstvenom problemu je riječ, obavljeni su pregledi na nekoliko klinika gdje su svi, priča Hurija, pokazali visok nivo profesionalizma.

“Sada se nalazi u Plavoj poluklinici i u stabilnom je stanju. Doktorica nam je rekla da se nana osjeća poprilično dobro, komunicira sa svima, svjesna je svega. Uradili su joj sve pretrage i stalno nam javljaju nove informacije. Zbog situacije kakva jeste testirali su je i na koronavirus, a nalaz je na sreću bio negativan. S obzirom na to da je imala moždani udar ostat će još na bolničkom liječenju kako bi se obavile nove, detaljnije pretrage”, kaže Hurija.

Nana Fata Orlović vodi višedecenijsku borbu za svoju imovinu, odnosno izmiještanje nelegalno sagrađene pravoslavne crkve u njenoj avliji. Uklanjanje pravoslavne crkve je bilo najavljeno za 1. april, ali je odgođeno zbog situacije s pandemijom koronavirusa.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare