Svijet

Napeto u Kabulu: Amerikanci se povlače, talibani od stanovnika traže da predaju oružje

Američke su snage u završnoj fazi evakuacije iz Afganistana, a potrebno je još evakuirati nešto više od 1.000 civila prije povlačenja jedinica, kazao je zapadnjački sigurnosni dužnosnik u Kabulu jutros za Reuters. Dužnosnik je anonimno rekao Reutersu da će se tek odlučiti o točnom datumu i vremenu završetka operacije.

Američki predsjednik Joe Biden rekao je da će se pridržavati dogovorenog roka pa bi SAD do utorka trebao povući sve svoje jedinice iz Afganistana.

“Želimo osigurati da se svaki strani civil i oni koji su u opasnosti evakuiraju danas. Snage će se povlačiti nakon što ovaj proces završi”, rekao je dužnosnik, koji je stacioniran na aerodromu u Kabulu.

Američki je dužnosnik Reutersu u subotu rekap da je na aerodromu ostalo manje od hiljadu američkih vojnika, dok ih je na vrhuncu evakuacije bilo 5.800.

Dok je u zračnoj luci haotično, u ostatku Kabula stanje je relativno mirno. Talibani su zatražili od stanovnika da im predaju oružje, kazao je njihov glasnogovornik.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare