Predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da imenovanje ambasadora još nije bilo na dnevnom redu Predsjedništva BiH.
Vijesti

Napeto u Predsjedništvu BiH: Cvijanović se ponovo okomila na Bećirovića

Predsjedavajuća Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović istakla je da “istupi Denisa Bećirovića samo dokazuju da većina političara iz reda bošnjačkog naroda nije uopšte sposobna za dijalog između naroda, već misle da jedino treba hodati po svijetu i kukumakati”.

Na pitanje Srne da prokomentariše Bećirovićevu izjavu da bi i Evropska unija i Sjedinjene Američke Države morali biti odlučniji kada je riječ o BiH, te “da je bolje sankcionisati pojedine destruktivne političare nego dozvoliti da cvjeta kriminal i da se ugrožava Dejtonski sporazum”, Cvijanović je rekla da “nije ni čudo što malo ko u Republici Srpskoj vjeruje da je sa ljudima iz političkog Sarajeva moguće graditi partnerstvo”.

“Čast izuzecima koji nastoje napraviti neki bolji ambijent. Ali, što se tiče Bećirovića, dok se on izopravdava pred SDA, pa onda pred svojom dijasporom u SAD, iskuka u Washingtronu i Bruxellesu, stigne do bajke o odbrani za koju je, inače, potreban konsenzus, pa tako džaba obećava koješta, prođe još jedan BiH voz pogrešnom stanicom”, rekla je Cvijanović, prenosi RTRS.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
1 Comment
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
ahmet
ahmet
1 mjesec

Jadna je ova Cvijanovicka, mora govoriti i pisati onako kako joj se kaze, jer ona sam nema svoje misljenje niti zna komunicirati sa svojom okolinom.