Lokalna SDA Brčko distrikta BiH provodi na isti način kako je to radila centrala u Sarajevu prema šiljama, jakubima, mujama i ostalima.
Vijesti

Narod i Pravda: Ako građanima Mostara ne možete garantirati osnovnu sigurnost podnesite ostavke

Iz Naroda i Pravde oštro su osudili današnji vandalski napad huligana u Mostaru zatraživši od policije i pravosudnih organa da temeljito istraže incident i kazne odgovorne počinioce. Ukoliko nije u mogućnosti građanima garantirati osnovnu sigurnost, resorni ministar policije mora podnijeti ostavku, navode iz Naroda i Pravde.

Uz oštre osude napada huligana iz navijačke grupe „Ultrasi“, iz Naroda i Pravde navode kako očekuju detaljnu istragu i oštre kazne za sve učesnike u ovom brutalnom napadu na građane Mostara.

„Oštro osuđujemo vandalizam pod krinkom nogometne euforije. Ovakvi incidenti dižu predizborne tenzije i vrše zastrašivanje stanovništva pretežno bošnjačke nacionalnosti. Napadajući na živote i imovinu nedužnih građana, ovakvim huliganstvom oživljava se atmosfera iz najgorih dana za Mostar i sve Mostarce koju je i Haški tribunal prepoznao kao udruženi zločinački poduhvat“, navodi se u reagiranju Naroda i Pravde.

Iz Naroda i Pravde pozivaju nadležne institucije na provedbu zakona te da  odmah uspostave red i identifikuju vinovnike kako bi prema njima bile preduzete konkretne mjere i sankcije.

„Pozivamo političke stranke koje učestvuju u obnašanju vlasti u Mostaru i Hercegovačko-neretvanskom kantonu da rade svoj posao i da poduzmu sve neophodne aktivnosti kako se ovakvi događaji ne bi dešavali. Zahtijevamo od ministra policije ovog kantona da podnese ostavku. Ili omogućite građanima normalan život ili idite“, stoji na kraju reagiranja Naroda i Pravde.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare