Politika

Narod i pravda: Jednogodišnju edukaciju uspješno završilo 108 polaznika, idu u političku borbu

Dodjelom certifikata edukaciju okončala prva generacija Političke akademije Naroda i Pravde

Dodjelom certifikata i promocijom Prve generacije polaznika i polaznica Političke akademije okončana je jednogodišnja edukacija mladih članova i članica Naroda i Pravde. Bila je ovo prva generacija Političke akademije koja će sa radom nastaviti i u ovoj godini.

Novi ciklus

Današnjom svečanošću u Sarajevu ujedno je najavljen i početak novog ciklusa edukacije za mlade članove i aktiviste Naroda i Pravde koji će svoju edukaciju realizirati kroz novu generaciju Političke akademije Naroda i Pravde.

„Poštujući mjere Kriznog štaba, danas nismo mogli okupiti obje generacije na jednom mjestu, ali svakako će biti prilike za zajedničke aktivnosti, upoznavanje i dugoročnu saradnju. Narod i Pravda osnovala je Političku akademiju sa ciljem političkog obrazovanja, usavršavanja i razvoja nove generacije mladih kadrova.

Želimo osposobiti nove generacije za preuzimanje odgovornosti upravljanja ovom zemljom. Mnogi od njih već danas imaju značajne uloge u političkom životu, kao općinski i gradski vijećnici, zastupnici, članovi rukovodstva Naroda i Pravde“, poručeno je sa današnje svečanosti.

Prva generacija Akademije brojala je 137 polaznika i polaznica, a njih 108 uspješno je završilo jednogodišnju edukaciju i položilo završni test.

Prvi zamjenik predsjednika Naroda i Pravde Kemal Ademović kazao je kako se dodjela certifikata događa u vrijeme dok se vode važni pregovori za budućnost Bosne i Hercegovine na kojima učestvuje i delegacija Naroda i pravde predvođena predsjednikom Elmedinom Konakovićem.

„Mi ne odustajemo od cjelovite, multietničke, funkcionalne Bosne i Hercegovine. Vi ste dokaz da mi na svoju zemlju dugoročno mislimo i da je u političkom smislu želimo ostaviti u pravim rukama. Vaše ruke su mlade, čiste, a mi kroz edukacije i vaš praktičan rad i učešće u političkim procesima želimo da ih ojačamo da možete iznijeti teret opstanka ove zemlje i iznijeti viziju koju smo zajednički zacrtali“, kazao je Ademović.

Polaznicima koji su uspješno okončali Političku akademiju certifikate je uručili su prvi zamjenik predsjednika Naroda i Pravde Kemal Ademović i predsjednik Glavnog odbora Naroda i pravde Dejan Kovačević, a prisutnima su se obratili i Danijela Kristić, dopredsjedavajuća Skupštine Kantona Sarajavo, Azhar Sejarić, predsjednik Povjereništva mladih Naroda i Pravde Bosne i Hercegovine i aktuelni vijećnik u Općinskom vijeću Ključ kao i dr. Nevenka Tromp koja je bila predavačica na dva modula Političke akademije koju je pohađala prva generacija.

Otvorili vrata

„Čestitamo Prvog generaciji Političke akademije Naroda i Pravde na završenoj Političkoj Akademiji. Želimo Vam puno uspjeha na političkom putu borbe za siguran ambijent u našoj Bosni i Hercegovini, pravednije društvo i sistem jednakih šansi za sve.

Istinska reforma države i društva umnogome zavisi od njihove odlučnosti, znanja i društveno-političkog angažmana. Otvorili smo vrata mladim ljudima ne samo za lokalni stranački aktivizam već i za punopravno učešće u tijelima upravljanja i odlučivanja. Gotovo polovina od ukupnog broja gradskih i općinskih vijećnika Naroda i Pravde mladi su ljudi ispod 35 godina starosti“, poručili su iz Naroda i Pravde.

Druga generacija Akademije koja je svoju edukaciju počela danas broji 122 polaznika i polaznica iz 40 općina i gradova Bosne i Hercegovine.

Prof. dr. Faik Špago, univerzitetski profesor, međunarodno certificirani predavač i čovjek sa višedecenijskim iskustvom u oblasti sigurnosti danas je polaznicima druge generacije Političke akademije  govorio o sigurnosti i zaštiti informacije, odnosno dokumenata.

O radu zastupnika u parlamentu polaznicima je danas govorio Mirsad Pindžo, zastupnik Naroda i Pravde u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH, političar sa višemandatnim parlamentarnim iskustvom, nekadašnji delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH i zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare