Vijesti

Narodni evropski savez BiH predstavljen u Velikoj Kladuši: NES je politika budućnosti!

Nakon osnivačke skupštine, koja je krajem februara održana u Sarajevu, nastavlja se promocija Narodnog evropskog saveza Bosne i Hercegovine.

Prva inicijativna skupština održana je jučer u Velikoj Kladuši, a krajnji sjeverozapad Bosne i Hercegovine tzv. Kapija Bosne, odabran je s razlogom, istaknuto je na početku predstavljanja, saopćeno je iz ove stranke.

“Prošlost je nemoguće mijenjati, ali nam ona može poslužiti kao pouka za kreiranje bolje sadašnjosti i sigurnije budućnosti, a svaki pedalj države Bosne i Hercegovine potrebno je urediti i učiniti prosperitetnijim i boljim jer je naša domovina dovoljno napaćena i konačno mora krenuti naprijed u svom punom kapacitetu, kazao je u svom obraćanju član Glavnog odbora NES BiH Rifet Hozanović.

On je dodao da Krajišnici najbolje znaju koliko su teške i bolne rane koje nose, ali da politike koje već dvije decenije žive i opstaju na tim ranama evidentno nisu donijele nikakvo dobro građanima i da se to mora mijenjati.

Sa sjednice u Velikoj Kladuši

Za Narodni evropski savez je kazano da se radi o političkoj opciji opredjeljenoj da radi na obezbjeđenju evropskih standarda života na području cijele BiH te da okuplja ljude koji dijele iskreni patriotizam i opredjeljenost na zajednički rad za napredniju i pravedniju Bosnu i Hercegovinu.

“Mi smo pokazali da ovaj kanton može bolje i više, čak i u vanrednim okolnostima kakve su nam donijeli pandemija i migrantska kriza. Oktobar 2018. i mart 2021. godine se potpuno razlikuju, a tome najbolje svjedoče izmireni dugovi u Budžetu, stabiliziran budžet, zaposleni u obrazovanju, policiji, naši poljoprivredni proizvođači.. Dokazujemo svaki dan da predan i čestit rad donose rezultate građanima i siguran sam da samo tako možemo učiniti Unsko- sanski kanton pravim Kantonom 1 kada su u pitanju sve ključne oblasti poput privrede, ekonomije, ekologije, kulture ili sporta, rekao je Mustafa Ružnić, član predsjedništva NES BiH i premijer USK.

Prema riječima predsjednika Narodnog evropskog saveza Bosne i Hercegovine Nermina Ogreševića, u cijeloj zemlji se od građana može čuti jednako nezadovoljstvo o uglavnom istim problemima.

“Nepostojanje pravog sistema, izostanak dobrog i poštenog upravljanja javnim dobrima, nepravda te posebno, izostanak svake empatije prema problemima građana od strane vlasti, glavni su problemi u ovoj zemlji”, rekao je predsjednik Ogrešević, dodavši da je ovo politička snaga koja nudi rješenja za te probleme.

“Mi nikada nismo imali ambiciju zadržati se samo na lokalnom ili regionalnom nivou već smo svoju sposobnost gradili iz temelja i ostali u stalnoj, direktnoj vezi s narodom. Dokazali smo svojim radom da se povjerenje gradi na rezultatima i zato naši glasači jesu naši prijatelji i partneri s kojima zajedno gradimo državu. Narodni evropski savez već sada raspolaže s mrežom od preko 60.000 glasača i preko pedeset općinskih i gradskih organizacija koje su u punoj funkciji. Što se Krajine tiče, ona mora imati daleko više zastupnika u državnoj vlasti koji neće imati poltronski ili egoistični stav, već istinsko zastupanje interesa građana ovog dijela BiH, a jednako nam je važna domovina u cjelini za koju imamo ogromnu ljubav ali i prave vizije razvoja, konkretna rješenja problema i puno pozitivne energije koja nam je svima potrebna, rekao je predsjednik Ogrešević.

Kako je na kraju istaknuto, Narodni evropski savez je politika budućnosti koja velikim i snažnim koracima kreće naprijed.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare