Vijesti

Naša stranka: Apsurdna i infantilna reakcija Dodika

Naša stranka reagirala je na odluku NSRS da podrži zaštitu vitalnog nacionalnog interesa Srba koji je pokrenuo Milorad Dodik zbog saradnje CIK-a sa Međunarodnom fondacijom za izborne sisteme (IFES).

“Upotreba mehanizma za zaštitu vitalnog interesa Srba u cilju blokade saradnje s Međunarodnom fondacijom za izborne sisteme (IFES) je apsurdna i infantilna reakcija Milorada Dodika jer je svima odavno jasno da je svako pa i minimalno unapređenje izbornog procesa u BiH dobro došlo.

Dodikovo euforično odbijanje saradnje sa IFES-om samo pokazuje da Dodik zazire od poštenog i fer izbornog procesa. IFES se dugo godina i u mnogim zemljama svijeta, uključujući i BiH, bavi informisanjem i obukom izborne administracije i birača, posebno onih koji spadaju u osjetljive kategorije.

Dodikove izjave kao i odluka parlamentarne većine koju on predvodi potkrepljuju sumnju u prošle ali i u buduće izborne rezultate. Zato pozivamo prije svega građane BiH da svojim izlaskom na izbore 16. novembra onemoguće izbornu krađu i manipulaciju”, saopćeno je iz Naše stranke.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare