Vijesti

Naša stranka: Bisera Turković je odnose BiH i Rusije predstavila kao dobre

BiH, prvenstveno EU i NATO putu Sergej Lavrov je upropastio možda i posljednju priliku da pokaže kako ruski utjecaj u BiH nije maligan. Sada je više nego jasno da su ruski interesi na Balkanu direktno usmjereni protiv interesa BiH, saopćeno je iz Naše stranke.

„Njegova posjeta, na 25. godišnjicu potpisivanja Dejtona, desila se s isključivim ciljem ponižavanja institucija naše zemlje i bilo kakvog napretka koji smo od tada postigli.

Bosna i Hercegovina ne smije biti arena za bilo čija globalna politička prepucavanja, pa tako ni ruska. Otud je odluka Džaferovića i Komšića da se danas ne sastanu s njim ispravna. Međutim, odluka Bisere Turković, ministrice vanjskih poslova BiH, da se sastane s Lavrovom je nešto što je najblaže rečeno iznenađujuće. Ako se već odlučila za susret s Lavrovom, onda je gostu s lošim namjerama trebala uputiti i zamjerke građana, ali i većeg dijele bh. političara još od sinoć prisutne u javnosti. Nasuprot tome, ona je predstavila odnose između Rusije i BiH kao dobre te još izrazila očekivanje da će Rusija podržati sve dokumente koji su usaglašeni na nivou BiH. To uključuje i euroatlantske integracije. Svima je jasno ne samo da Rusija to neće podržati, već i da će praviti opstrukcije na tom putu. Također, nema dobrih odnosa s onima koji ne poštuju institucije i simbole ove zemlje, a svojim nediplomatskim ponašanjem Lavrov je upravo to pokazao“, navode iz Naše stranke.

PROČITAJTE  U Kantonu Sarajevo 87 novozaraženih koronavirusom. Preminula jedna osoba


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare