Politika

Naša stranka: I dalje insistiramo da se Asimu Sarajliću oduzme mandat u Domu naroda Parlamenta BiH

Povodom potvrđene optužnice protiv Asima Sarajlića i drugih oglasili su se iz Naše stranke. Podsjećamo, Predrag Kojović i Nermin Nikšić su u ime BH bloka su u martu ove godine podnijeli krivične prijave protiv Asima Sarajlića, Sabahudina Delalića i Muhameda Šehovića.

„Pozdravljamo podizanje optužnice. Vjerujemo da će cijeli postupak biti proveden nepristrasno i ne želimo prejudicirati njegov ishod. Želimo samo podsjetiti na naš motiv za podnošenje krivične prijave.

Glasanje unutar SDA plaćano je mjestima u javnoj službi. Država je u tom slučaju podređena stranačkom interesu, ali i interesu pojedinaca na najbrutalniji način trgovine uticajem. Ako želimo vratiti povjerenje u sistem, ali i u politiku općenito, protiv ovakvih stvari se moramo boriti.

Podizanje optužnice već ohrabruje. Ono što se nije desilo, a na čemu još insistiramo, jeste da Asim Sarajlić mandat u Domu naroda mora prepustiti nekom drugom. Biti pod optužnicom, a biti delegat u najvećem državnom zakonodavnom tijelu urušava vjeru u državu. To nam je, pogotovo u ovom trenutku, pogubno“, saopćeno je iz Naše stranke.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare