Vijesti

Naša stranka nakon skandaloznih izjava iz Crne Gore: Moraju snositi pravne posljedice

Povodom izjave ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Crne Gore Vladimira Leposavića kojom je negirao genocid u Srebrenici reagirala je Naša stranka.

“Izjava ministra Leposavića je sramotna, anticivilizacijska, ali je, na žalost i logična s obzirom na činjenicu da je Skupština Crne Gore krajem prošle godine odbila da usvoji Prijedlog Rezolucije o priznavanju genocida počinjenog u Srebrenici. Dakle, još tada je skupštinska većina u Crnoj Gori, koja je imenovala i Vladu u kojoj je ministar Leposavić nedvosmisleno negirala genocid. Sad se stvara kontinuitet tog negiranja u cilju da ono postane crnogorska politička svakodnevnica”, rekli su iz Naše stranke.

Teoriju da je sramotna izjava crnogorskog ministra zapravo ciljana politika ove države, prema njihovom mišljenju, potvrđuje i činjenica da je genocid negirao ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava.

“Bošnjaci su treći narod po brojnosti u Crnoj Gori i negiranjem genocida, što je jedna od faza njegove provedbe, tom narodu se s pozicije koja bi trebala da štiti njihova prava poručuje da za njega u toj zemlji nema mjesta. S takvim stavom prema genocidu, Crna Gora duboko vrijeđa i neprijateljski se postavlja i prema svim Bošnjacima gdje god da žive, ne samo u Crnoj Gori, ali i svim civiliziranim ljudima kao i državama međunarodne zajednice koje su genocid u Srebrenici priznale i osudile”, rekli su.

Odgovor na izjavu ministra Leposavića zato mora biti odgovor svih nas, odgovor civilizacije na barbarstvo i fašizam, kazali su iz Naše stranke i pozitivno ocijenili reakciju pojedinih ambasada koje su je osudile.

“Ne bismo željeli da ovaj odgovor ostane deklarativan, potrebno je da se crnogorska vlast suoči s pravnim i političkim posljedicama koje pred Crnu Goru treba da postavi Evropska unija, kao prioritetne na njihovom putu ka članstvu, a odnosile bi se na zabranu negiranja genocida”, zaključili su u saopćenju.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare