Politika

Naša stranka o procesu protiv Kasumovića: “Kao da se hapse teroristi”. Spominju SDA i HDZ, ali i Silajdžića

Naša stranka oglasila se u vezi hapšenja gradonačelnika Zenica Fuada Kasumovića.

Kao što je poznato, Kasumoviću je određen jednomjesečni pritvor u slučaju “Zenicatrans” u kojem se više osoba tereti da su počinile više krivičnih dijela na teret JKP “Zenicatrans-prevoz putnika” Zenica, koje je u međuvremenu otišlo u stečaj.

-Mi u Našoj stranci ni na koji način ne želimo zauzimati kategoričan stav o eventualnoj krivici ili nevinosti Fuada Kasumovića, gradonačelnika Zenice. Međutim, ne možemo se oteti utisku da je tom hapšenju pristupljeno senzacionalistički, otprilike na način kako se hapse teroristi, a svi znamo da intenzitet te kampanje ne odgovara prirodi sumnje u kriminalno djelo.

Isti tretman

No, i to bismo prešutjeli da isti tretman imaju uhapšeni kad su članovi SDA i HDZ-a. Ili kad bi barem neki od njih uopšte bili uhapšeni. Ovako, s javnošću moramo podijeliti utisak da se u slučaju Kasumovića itekako radi i o pokušaju diskvalificiranja opozicije. Utisak je jači ako se uzme u obzir činjenica da Tužilaštvom i MUP-om ZDK već duže vremena upravljaju SDA, ASDA i HDZ, što potvrđuje i potpuno politički odabir komesara MUP-a na koji je reagovala čak i Ambasada SAD-a u BiH – naglašavaju iz Naše stranke, prenosi Fena.

PROČITAJTE  NS: Izvrtanjem istine SDA vrijeđa inteligenciju svih građana u BiH. Svaki put kada ste nam htjeli uliti strah u kosti, mi smo postajali jači

Dodaju da stoga podsjećaju na neke prešućene afere u ZDK.

-Krivaja od koje je živjelo 12 hiljada radnika i njihovih porodica, za plate je mjesečno isplaćivala 4,5 miliona KM, imala poslovnice diljem bivše države, Evrope i svijeta je propala. Toliko je posla bilo za Tužilaštvo, ali sav kriminal u i oko Krivaje ostaje nekažnjen.

Upravni odbor koji je donosio protivzakonite odluke o prodaji zemljišta Krivaje u Makarskoj i Herceg Novom nikada nije pozvan u Tužilaštvo. Odluku je potpisao tadašnji predsjednik Upravnog odbora, kasnije premijer ZDK Miralem Galijašević, i to je potvrda da su svi oni koji su uništavali industrijske gigante munjevito napredovali u političkoj karijeri – piše u saopćenju.

Kasumović: Određen mu pritvor

Spominju i Harisa Silajdžića iz ove stranke.

Harisa Silajdžić može gdje hoće biti na glasu reprezentativnog političara, u Zenici će zauvijek ostati onaj koji je Željezaru prodao za marku Kuvajćanima, a oni su bili pametniji i za veću sumu istu prodali Indijcima, Arcelor Mittalu.

PROČITAJTE  Naša stranka: Imaju li Novalić i Vlada čarobni štapić? Zaboravljena su prava, a legalizovana otimačina

Željezara bila gigant

Željezara je bila jugoslovenski gigant kojeg su prije Krivaje sličnim scenarijem doveli do gašenja. Harčili su imovinu građana onako kako su to znali, kriminalci pod nazivom premijeri, direktori, predsjednici upravnih odbora i sl. Samo su radnici ostali bez sigurnosti koju su gradili godinama.

Pozivamo stoga sve pravosudne i policijske organe da rade savjesno, ne gledajući ko je u kojoj stranci, ko je pozicija a ko opozicija. Pozivamo ih, također, da pod krinkom vlastitog rada na provođenju reda i zakona upravo zbog iste te političke pripadnosti ne pokušavaju diskvalificirati jedne za račun političkog uspjeha drugih. Primjer Kasumovića pokazuje da se takve namjere lako prozru. Rezultat je samo povećanje nepovjerenja u pravosuđe i policiju – piše u saopćenju Naše stranke.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare