Politika

Naša stranka odgovorila SDA-u: Ko je preživio vašu vladavinu, ni pakao mu neće teško pasti

Nakon što je sarajevski kantonalni odbor SDA pozvao na smjenu premijera KS Edina Forte, odgovorili su im iz kantonalnog odbora Naše stranke u Sarajevu.

“Poziv SDA na smjenu Edina Forte s pozicije premijera Kantona Sarajevo još jedan je uzaludan pokušaj skretanja pažnje s afere Respiratori čiji je glavni akter njihov Fadil Novalić, koji je i danas, umjesto da bude na poslu, na suđenju. I ne samo te afere. U stvarnosti se ne može desiti ništa što može nadmašiti štetu koju je SDA nanijela Bosni i Hercegovini i njenim građanima u vrijeme pandemije, pa su zbog tog prisiljeni izmišljati. Međutim, u SDA očigledno nemaju dovoljno mašte jer sve što su naveli kao razlog za smjenu Forte lako je demantirati.

Ponosni smo na sve što je Fortina vlada učinila u vezi s pandemijom. U Kantonu Sarajevo je vakcinisano preko 60 posto građanki i građana, a potpuno ih je vakcinisano 56 posto, što je daleko ispred svih drugih kantona. Uveli smo vakcinisanje u tržnim centrima. Recimo, samo prošlog vikenda u samo jednom tržnom centru vakcinisano je blizu 1500 građana. Uspostavili smo COVID call centar, kao i Drive in punktove. Dnevno se testira oko 2500 građana. Mnogo toga pozitivnog bi se još moglo nabrojati a sve bi se mjerilo i duplo većim brojkama da nema SDA opstrukcija, prije svega s federalnog nivoa.

PROČITAJTE  Hrvatska stranka BiH: Milanović i Čović podupiru Dodika. Podupiru li onda i etničko čišćenje koje je počinjeno u RS?

Sjetimo se samo koliko smo kasnili s nabavkom vakcina zahvaljujući nesposobnosti SDA kadrova, ali i opstrukcija da iste nabavi Vlada Kantona Sarajevo. Sjetimo se nekoordiniranih mjera Vlade Federacije zahvaljujući kojima je pospješivano širenje zaraze umjesto da bude sprečavano, raznih pokušaja blokade Kantona Sarajevo i slično. Sve to, uz sve navedene opstrukcije, urađeno je za dvije godine, a ne za tri kako SDA pokušava obmanuti javnost. Jednu godinu oni su vladali i gotovu sve to vrijeme proveli smo je bez ministra zdravstva i bez ministra za socijalna pitanja. U to vrijeme nisu bili u stanju postaviti niti jedan kontejner za drive in testiranje.

Znamo da vam je Vlada KS trn u oku. Pomirite se s tim da niste vlast te da nećete ni biti. Sarajevo je odlučilo: Nikad više SDA. Da parafraziramo repliku iz filma Maratonci trče počasni krug: Ko je preživio vašu vladavinu, ni pakao mu neće teško pasti.

PROČITAJTE  Susret sa međunarodnim zvaničnicima - Vlada KS fokusirana na rad i dobrobit građana  

Građanima, s druge strane, poručujemo: Imajte povjerenja u Fortinu vladu, prijavljujte i tražite sve što smatrate da će vam olakšati pandemijski period. Kritikujte nas vi kad god za kritiku imate argumente, ne dopustite da prostor kritike na naš račun, a u vaše ime, uzurpiraju oni koji su učinili sve da odete odavde, a da vi koji odlučite ostati živite najlošije u Evropi. I ne zaboravite, od oktobra će biti bolje”, navodi se u saopđenju Naše stranke.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare