Politika

Naša stranka: Oni koji obilježavaju današnji dan slave i početak rata u BiH. 30 godina zablude i rušenja države

U Republici Srpskoj danas se obilježava neustavni dan Republike Srpske”, usprkos dvjema odlukama Ustavnog suda Bosne i Hercegovine kojima je on proglašen neustavnim. Iz Naše stranke poručuju: 

“Nema sumnje da oni koji današnji dan slave negiraju Ustav i pravni poredak BiH. Dan Republike Srpske ne može biti 9. januar. To je rekao Ustavni sud BiH, ali i Venecijanska komisija. Oni koji obilježavaju današnji dan, pored negiranja Ustava BiH, slave i početak rata u BiH, etničkog čišćenja, ratnih zločina i genocida nad nesrpskim stanovništvom.

Slavljenje samoproglašene republike na čijem čelu su bili kasnije osuđeni ratni zločinci civilizacijsko je dno. Time se na nekoliko dana zaglušuje javnost za egzistencijalne probleme. Danas se kruniše 30 godina zablude i rušenja države. 

Odluka vlasti RS-a da ovaj dan obilježavaju kao dan entiteta ugrožavanje je demokratije, podrška politici rata te uvreda i prijetnja povratnicima i žrtvama najstravičnijih ratnih zločina uključujući i genocid. Uvreda je i svima onima koji tekovine ratnih zločina ne žele prihvatiti kao svoje”, poručili su iz Naše stranke.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare