Politika

Naša stranka: SDA je u koaliciji s negatorima genocida u Srebrenici

Na općinskim izborima Naša stranka je podržala SDA-ovog kandidata Aliju Tabakovića za načelnika Općine Srebrenica. Razlog za podršku vidjeli smo u činjenici da mu je jedini protukandidat bio negator genocida Mladen Grujičić. Željeli smo učiniti koliko je u našoj moći da do njegovog izbora ne dođe.

“Na ponovljenim izborima u Srebrenici dali smo opet podršku bojkotu strankama predvođenim SDA. Vijećnici stranaka koje su bojkotovale izbore ipak su pristali na mandate. Prešutno smo pristali i na to. Međutim, ne možemo pristati na jučer obznanjenu koaliciju SDA, DF-a i Stranke za BiH na koaliciju sa SNSD-om u Općinskom vijeću Srebrenica.

Naša stranka nema vijećnike u Srebrenici niti na bilo koji način tu koaliciju može spriječiti, međutim, zbog prethodne podrške strankama probosanskog bloka, kako sebe vole nazivati, kada također nismo imali vijećnike, dužni smo zbog javnosti i naših birača obznaniti da se naša podrška u ovom posljednjem slučaju ne podrazumijeva”, navode u saopćenju.

Dodaju da je Naša stranka još pred opće izbore 2018. godine rekla ne koaliciji sa SDA, HDZ-om i SNSD-om.

“Brojni naši građani su to smatrali našim jako važnim političkim činom i dali nam podršku i na tadašnjim i na izborima 2020. Izuzetak je bila Srebrenica iz već navedenog razloga.

Međutim, taj razlog više nema opravdanje, jer je SDA sada u koaliciji s negatorom genocida u mjestu u kojem je on počinjen. To nas također primorava da Stranci demokratske akcije, kao ni koalicijama u kojima ona bude dominantan faktor na svakim budućim izborima u Srebrenici više ne damo podršku”, kažu iz Naše stranke.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare