Vijesti

Nastava u Sarajevu počinje 1. septembra. Ministrica otkriva: Neće biti kombinovanog modela

Epidemiološka situacija u Kantonu Sarajevo je zadovoljavajuća. Shodno toma i nastava, prioritetno u klupama, počinje 1. septembra.

Međutim, konačna odluka o modelu nastave bit će donesena naredne sedmice. Kako se navodi planirano je da ne bude kombinovanog modela, po kojem su đaci ranije naizmjenično jednu sedmicu išli u učionice, a drugu nastavu pratili online.

Naida Hota-Muminović, ministrica za odgoj i obrazovanje u Vladi KS istaknula je da o broju učenika koji će biti u učionicama još nema odluke.

“Finalno uputstvo o tome kako će nastava izgledati donijet ćemo naredne sedmice, kazala je Hota-Muminović, podsjetivši da su Krizni štab i Ministarstvo zdravstva FBiH taj posao prepustili kantonima. Ispoštovat ćemo taj maksimum, određeni broj učenika koji mogu biti u učionici. Ostali, koji će u epidemiološkom smislu biti “višak”, će izostajati određeni dan iz učionice i pratiti nastavu online”, objasnila je ministrica.

Kako je kazala, neće biti kombinovanog modela, prema kojem je naizmjenično pola učenika u razredu jednu sedmicu išlo u školu, a druga polovina nastavu pratila online.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare