Vijesti

Nastavlja se političko-tužilački okršaj. Čavka opet odgovorio Izetbegoviću: Obojica znamo zašto vam smetam

Tokom jučerašnjeg dana, nakon intervjua na TV Hayat, u kojem je Bakir Izetbegović naveo da u Tužilaštvu BiH radi tužilac koji je iz kutije ukrao telefon koji mu se svidio i nazvao tog tužioca “kokošarom”, reagirao je tužilac Oleg Čavka, koji je za Raport kazao da javno poziva Izetbegovića da objavi ime tog tužioca.

Danas je predsjednik SDA kazao kako je „očigledno je da se Čavka prepoznao.

„Svi se sjećamo te afere iz 2016. godine, kada je taj tužilac odnio kući mobitel i pokušao u njega da stavi svoju karticu. Imali smo tu aferu, imali smo 2012. aferu Barašin, gdje su neke gore stvari učinjene od ovoga, gdje je bilo hakiranja, uništavanja dokaza i tako dalje. Dakle, naravno, mislio sam na njega“, izjavio je Izetbegović.

Čavka za Raport kaže da je pozvao Izetbegovića da kaže ko je tužilac kojeg je prozvao, kako bi tužba protiv njega za klevetu bila u potpunosti zadokumentovana.

„Stoga, ne postoji odluka bilo kakvog organa u kojem sam nazvan ‘hakerom’. Također, ne postoji niti jedan akt nadležnih organa u kojem se navodi da sam uništavao dokaze. O navodnim krađama mobitela vođena je istraga, koja je dokazala da nisam ukrao nikakav mobitel i donesena je adekvatna odluka o tome.

Postoje samo medijske objave medija koje kontroliše Bakir Izetbegović.

Stoga Izetbegović je jasno pokazao ga je on jedan od aktera višegodišnje hajke protiv mene. Ove objave protiv mene bi kao trebale da me uplaše? Stoga, Izetbegoviću Vi ste danas zvanično klevetali osobu koja Vam smeta, a obojica znamo zašto”, kaže za Raport Čavka.

On najavljuje da će Izetbegović za klevetu odgovarati na Općinskom sudu u Sarajevu.

„Tražit ću od vas poveliki iznos i cjelokupan dosuđeni iznos ću simbolično uplatiti gladnim građanima BiH, a ponovo velim, obojica znamo ko ih je dotle doveo!“, poručio je Čavka.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare