Vijesti

Nastavlja se protjerivanje Djeda Mraza. Sad je nepoželjan i u FMUP-u

Nastavlja se protjerivanje Djeda Mraza sad i iz FMUP-a

Nastavlja se protjerivanje Djeda Mraza i podjele novogodišnjih paketića.

Nakon što je ministar za izbjeglice i raseljena lica FBiH Edin Ramić (SDA) donio odluku da Djed Mraz možda vrijeđa neke ljude, ta praksa se nastavila i u FUP-u. Očito je protjerivanje Djeda Mraza i paketića postalo trend

Naime, predsjednik Skupštine Sindikata Federalnog MUP-a Dragan Obradović uputio je pismo u kojem oštro osuđuje odluku Upravnog odbara Sindikata da ukine podjelu paketića djeci.

Kako je naveo UO je donio takvu odluku te naložio da se uposlenicima isplati novac umjesto paketića za njihovu djecu.

Obradović je naveo da Skupština sindikata službenika federalnog MUP-a najoštrije osuđuje takvu odluku Upravnog odbora Sindikata.

Obradović je rekao da hitno traži da se odluka Upravnog odbora stavi van snage.

Pored toga traži da se izvrši nabavka novogodišnjih paketića i organizuje novogodušnja predstava. Onako kao što je bila praksa proteklih 10 godina.

“Kao predsjednik Skupštine Sindikata službenika Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova i u svoje lično ime osjećam potrebu da javno reagujem i najoštrije osudim zabranu nabavljanja novogodišnjih paketića i zabranu organizovanja novogodišnje predstave, te postavljam pitanje kome u Upravnom odboru smeta Djed Mraz, novogodišnji program i dodjela paketića“, istakao je Obradović.

On je naveo da se Djeda Mrazu, novogodišnjim programima i podjeli paketića raduju sva djeca na svijetu.

"Ali ove godine po prvi put su nepoželjni članovima Upravnog odbora Sindikata službenika FMUP-a".

Obradović smatra da su ovom odlukom uskraćena prava djeci članova Sindikata da prisustvuju novogodišnjem program i dodjeli paketića.