Politika

Nastavljena potraga: U avionu bili Srbijanac i Rumunka

Na području Kozare jutros je nastavljena potraga za nestalim avionom, rekao je predsjednik Planinarskog saveza Republike Srpske Ljubiša Aramanda.

On je naveo da je potraga nastavljena ispod repetitora Lisina, javlja Srna.

“Tragaocima se pridružuju pripadnici Gorske službe spasavanja Foča, kao i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske. Plan je da se ekipe podijele na četiri rejona”, rekao je Aramanda za RTRS.

On je naveo da će potraga biti u grupama od 10 do 15 ljudi, koji će komunicirati putem radioveze.

“Najveći problem su vremenski uslovi, odnosno magla koja znatno smanjuje vidljivost. Sa dva helikoptera trebalo bi da se uključe u potragu i Oružane snage BiH”, rekao je Aramanda.

Policijski službenici policijskih uprava Prijedor i Gradiška, Jedinice žandarmerije i SAJ-a tragaju za sportskim avion Piper 28 koji je jučer nestao na području iznad Kozare.

Kontakt sa avionom jučer je izgubljen na području Omarske. Pomoć u pretrazi terena pružaju i pripadnici Republičke civilne zaštite i planinari. Zbog slabe vidljivosti helikoter Helikopterskog servisa Republike Srpske tokom noći je obustavio pretragu.

Načelnik Policijske uprave Prijedor Sretoja Vujanović rekao je da je potraga za sportskom avionom otežana zbog uslova na terenu, ali da znaju da je pao i da se nada da će uspjeti da ga lociraju.

U sportskom avionu bili su pilot i operater. Kako ATV saznaje, riječ je o državljanki Rumunije i državljaninu Srbije.

Avion se vraćao iz Velike Kladuše za Banju Luku, sa čijeg je aerodoroma odletio za Kladušu.

U povratku iz Kladuše avion, koji je prevozio vakcine za životinje, nestao je sa radara.Povezani postovi: