Sport

Navijači će biti šokirani. FIFA uvela veliku promjenu u VAR-u, predstavit će je večeras

Svjetska nogometna federacija (FIFA) spremila je još jednu novost kad je riječ o VAR sistemu.

Podsjetimo, Video assistant referee, skraćeno VAR, je videotehnologija koja je uvedena u nogomet pomoću koje suci mogu preispitati svoje odluke putem TV snimka.

“Ovo je vrlo važna poruka za sve ljubitelje nogometa koji žele vidjeti još više jasnoće u sudačkim odlukama. Pažljivo gledajte FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo, koje počinje 1. februara u Maroku.

Vidjet ćete važnu promjenu u načinu na koji suci komuniciraju odluke vezane uz VAR.

Prvi put, sudac će direktno komunicirati s navijačima na stadionu i TV publikom kod kuće preko mikrofona, objašnjavajući zašto je donesena odluka.

Ovo je dio FIFA-inog suđenja jer uvijek želimo poboljšati jasnoću VAR-a i poboljšati edukaciju. Nadamo se da će vam se svidjeti!”, objavio je predsjednik FIFA-e Gianni Infantino.

Svjetsko klupsko prvenstvo u fudbalu 2022. počinje danas u Maroku. Svjetsko klupsko prvenstvo uključuje pobjednike šest kontinentalnih konfederacija, uključujući branioca pobjednika UEFA Lige prvaka Real Madrid i prvaka države domaćina.

Takmičenje u organizaciji Svjetske fudbalske federacije (FIFA) će trajati do 11. februara. Utakmice će se igrati u Rabatu i Tangeru.

Prva utakmica između egipatskog Al Ahlyja i Auckland Cityja sa Novog Zelanda počet će danas u 20 sati u Tangeru.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare