Muzika, Vijesti

Navršile se tri godine od smrti jednog od najpoznatijih DJ-eva današnjice

Avici, preminuli DJ koji bi danas napunio 32 godine, prije jedne decenije stekao je svjetsku slavu i pokorio klubove širom svijeta.

Avici je imao samo 28 godina kada je pronađen mrtav u svojoj hotelskoj sobi u Omanu. U prvi mah nije se znao tačan uzork smrti, da bi se ispostavilo da je izvršio samoubistvo kada je povrijedio sebe razbijenom flašom vina koja je pronađena pored njegovog tijela, piše Nova.rs.

Tim Bergling, kako je njegovo pravo ime, već tada je uveliko bio legenda EDM muzike i njegova smrt je sve ostavila u šoku.

Sa samo 22 godine objavio je svoj debi singl „Levels“ koji mu je doneo svjetsku popularnost.

PROČITAJTE  Menadžera gađala noževima, a sina navukla na heroin

Album „True“ koji je uslijedio, samo je zacementeriao njegov status zvijezde. Puni klubovi, setovi na najvećim muzičkim festivalima pred nekoliko desetina hiljada ljudi, privatni avioni, odsjedanje u preskupim hotelima, milionski ugovori… Svi su mislili da Avici ima sve. Živio je san svakog klinca koji je ikada pomislio da počne da vrti muziku.

Dugo se, međutim, borio sa alkoholizmom. Zbog toga je svojevremeno završio u bolnici gdje je proveo jedanaest dana zbog problema sa pankreasom.

Kasnije su mu izvadili i žučnu kesu, a nakon što se navodno skinuo s alkohola, bio je zavisnik od tableta za bolove. Govorio je da se bori sa anksioznošću i u jednom trenutku je prekinuo svoju turneju.

PROČITAJTE  Rambo Amadeus: Sad je prilika da se prestanemo ponašati kao čimpanze

Svojevremeno je čak imao nastup i sa legendarnom Madonom kojoj je i radio album 2012. godine.

Njegovi roditelji su nedugo nakon njegove smrti objavili pismo u kojoj su, između ostalog, naveli da je njihov sin bio žrtva surove muzičke industrije, te da su ga koristili kao mašinu za pravljenje para.

Tagovi:


Povezani postovi: