Vijesti

Naziru se konture buduće Vlade KS

Konture buduće Vlade Kantona Sarajevo već se naziru.

Stranke Četvorke i nezavisni zastupnici u Skupštini KS koji su okupljeni oko nove većine skoro svakodnevno pregovaraju o raspodjeli resora ali i kadrovskim rješenjima koja bi se uklopila u programske ciljeve koji su već ranije postavljeni.

Već je poznato da će premijer biti Edin Forto (NS). Naša stranka će kandidirati još Lejlu Brčić za ministricu pravde KS.

Time je kvota koju je Naša stranka dobila u Vladi KS ispunjena.

SDP je predložio svoja tri kandidata.

Dr. Haris Vranić prijedlog je za ministra zdravstva. Vranić je inače ljekar Opće bolnice prim. dr. Abdulah Nakaš i član Upravnog odbora ove zdravstvene ustanove.

Adnan Šteta trebao bi se vratiti na čelo ministarstva saobraćaja KS, dok će Davor Čićić, trenutni direkto Sarajevskog kiseljaka biti kandidat za ministarstvo koje će nastati spajanjem dva – Ministarstva prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša i Ministarstva komunalne privrede.

Klub nezavisnih zastupnika predložio je Meliku Husić Mehmedović za ministricu visokog obrazovanja KS.

NiP bi u ovoj raspodjeli trebao dobiti ostalih sedam ministarstava.

Poznata su dva kandidata – Admir Katica, koji bi trebao sjesti na čelo MUP-a KS i Adnan Delić koji bi trebao biti kandidat za ministarstvo privrede.

Ostaju da se popune Ministarstvo finansija, Ministarstvo kulture i sporta, Ministarstvo za boračka pitanja, Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i raseljena lica te Ministarstvo za osnovno i srednjoškolsko obrazovanje.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare