Sport

NBA najavila utakmice bez publike, LeBron odbija igrati: Nije vam ovo Evropa!

NBA je uputila dopis timovima da se pripreme na mogućnost igranja utakmica bez gledatelja s obzirom na epidemiju koronovirusa, javlja ESPN, dok zvijezda sjevernoameričke košarkaške lige LeBron James smatra da je to nemoguće.

Profesionalne lige širom svijeta razrađuju izvanredne planove zbog širenja koronavirusa. Epidemija je zahvatila i SAD-u, a NBA liga poslala je dopis upravama klubova u kojem od njih traži da razviju planove za igranje utakmica bez gledatelja, uz nužno potrebno osoblje. Utakmice bi se igrale i bez prisustva novinara.

U istom dopisu, čiju je kopiju dobio ESPN, također se navodi da se timove pripreme na to da mjere temperaturu igračima, članovima ekipa, sudijama i svima ostalima koji moraju biti prisutnima na utakmici.

Međutim, LeBron James smatra da je igranje utakmica bez gledatelja jednostavno nemoguće.

“Ako izlazim na parket, a nema gledatelja, neću igrati”, kazala je zvijezda Los Angeles Lakersa nakon pobjede svoje ekipe nad Milwaukee Bucksima (113-103).

“Nisam nikada igrao utakmicu bez gledatelja. To je tako od kada sam počeo igrati košarku. Nije ovo Evropa”, dodao je James naglašavajući kako igra za suigrače ali i za publiku.

Ranije ove sedmice NBA je već poslala memorandum klubovima vezan za širenje koronavirusa u kojem sugerira igračima da se ne pozdravljaju s navijačima s “daj mi pet” te da ne uzimaju od publike olovke, lopte i majice na potpisivanje.

Do sada su 92 zemlje pogođene koronavirusom, zabilježeno je 100.842 slučajeva oboljelih, a 3.456 osobe su preminule. U SAD-u je zabilježano 12 smrtnih slučajeva od čega 11 u regiji grada Seattlea, dok je u cijeloj zemlji potvrđeno 200 slučajeva osoba zaraženih virusom.

 Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare