Atlas

Ne znate gdje biste proveli sunčanu nedjelju? Evo zašto je Ravna planina odličan izbor

Nemate ideju gdje biste proveli sunčanu nedjelju? Pravi izbor je centar Ravna planina, samo 20 kilometara udaljen od Sarajeva. Osim toga, zbog neposredne blizine olimpijske planine Jahorine, Ravna planina kao izletište svojom atraktivnošću i ljepotama privlači sve više turista i izletnika.

Zagarantovana zabava

U ovom periodu godine, izdvaja se rekreacija na vještačkim jezerima koja obuhvata vožnju pedalinom, popularno hodanje po vodi loptom, uređeno kupalište, a u ponudi je i sportski ribolov. Zipline je posebna adrenalinska ponuda. Vožnja na ziplineu dužine od oko 300 metara nudi nezaboravno adrenalinsko iskustvo. Na Ravnoj planini osigurana je zabava za sve uzraste, od najmlađi do onih nešto starijih.

Vožnja jezerom

Do vještačkih jezera, koja se nalaze na vrhu glavne staze, uživat ćete u vožnji gondolom, koja kreće od restorana „Gondola“. U vožnji ćete uživati u izvanrednom pogledu na prirodne ljepote koje ostavljaju bez daha. Na samom vrhu je koliba „Gondola“, koja raspolaže sa 300 mjesta, a sa ovog lokaliteta svi posjetioci mogu uživati u predivnom pogledu koji se pruža s jedne strane na Pale i Sarajevo, a s druge pogled doseže do Jahorine, Zlatibora, Romanije…

PROČITAJTE  Ribari zanijemili: Iz Jadrana izvukli stvora koji liči na hibrid ajkule i svinje

Sretnici koji posjete Ravnu planinu imaju priliku da uživaju i u bogatoj gastronomskoj ponudi ljeti na otvorenom. Osim toga, označene su staze za pješake, planinare i bicikliste.Povezani postovi: