Svijet

Nećete vjerovati gdje je Trump pokopao svoju bivšu suprugu. Razlog bi mogao biti bizaran

Bivši američki predsjednik Donald Trump pokopao je svoju nedavno preminulu bivšu suprugu Ivanu na svojem golf-terenu u New Jerseyu, pišu američki mediji, razmatrajući je li to učinio radi poreznih olakšica.

“Nećete vjerovati, no Donald Trump možda je pokopao Ivanu na svom golf-terenu radi porezne olakšice”, piše u naslovu američkog Vanity Faira.

Tamošnji mediji pišu kako su, pod zakonima savezne države New Jersey, zemljišta korištena za pokapanje umrlih oslobođena plaćanja niza poreza, između ostalog na nekretnine, naslijeđe i prihode.

Sociologinja Brooke Harington sa Univerziteta Dartmouth, autorica knjige o načinima na koji najbogatiji izbjegavaju plaćanje poreza, rekla je da je isprva bila skeptična oko glasina da je Trump pokopao svoju bivšu suprugu radi poreznih olakšica, no da se, istražujući zakone New Jerseya, uvjerila se da oni to zaista omogućavajute kako ne određuju minimalan broj pokopanih da bi se olakšice mogle primijeniti, piše Vanity Fair.

New York Post, tabloidni medij u vlasništvu Ruperta Murdocha, objavio je u nedjelju fotografije usamljenog groba u polju na imanju s malim nadgrobnim natpisom: Ivana Trump, 20. februar 1949. – 14. juli 2022.

Ivana Trump umrla je prošli mjesec nakon pada niz stepenice, vjerovatno nakon što se onesvijestila.

New York Post je još 2017. izvijestio da je Trump dobio dopuštenje za Ivanin grob u blizini prve rupe na golf igralištu, ali i više grobova koje mogu kupiti svi koji tamo žele počivati.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare