Politika

Neiscrpni bh. smisao za budalaštinu ponovo došao do izražaja: Hvala majci, kćerci i zetu

Predstavnici Crvenog križa Zeničko-dobojskog kantona uručili su danas članovima Kriznog štaba Ministarstva zdravstva i Kantonalnog štaba civilne zaštite ZDK zahvalnice za blagovremeno i sistemsko reagovanje u borbi protiv pandemije koronavirusa u ovom kantonu. I to je uredu.

Zahvalnice je dobilo i troje Zeničana (majka, kćerka i zet), koji su bili prvi slučajevi infekcije koronavirusom u FBiH, a koji su se uspješno oporavili nakon bolničkog liječenja u Kantonalnoj bolnici Zenica.

Ta informacija naišla je na plebiscitarno zgražavanje javnosti, a sukus komentara na društvenim mrežama je “I ovo je Bosna i Hercegovina”.

Tako je nakon raznih dogodovština tokom pandemije koja je sama po sebi vanredno stanje, a u takvom se stanju najbolje ispolji svačija suština, nastavljeno kreiranje događaja i odluka kakvi su se prije opgli susresti samo u “Alan Fordu”.

Neiscrpni bh. smisao zaa budalaštinu ponovo je došao do izražaja.

Inače, trenutna epidemiološka situacija u Zeničko-dobojskom kantonu je dobra i stabilna, ali nas to ne smije zavarati i ne smije biti opuštanja, rekao je dr. Adnan Jupić, predsjednik Kriznog štaba i ministar zdravstva Zeničko-dobojskog kantona.

“Imamo 430 ljudi koji su oboljeli, od kojih se veliki broj oporavio i vratio normalnom životu, tako da trenutno imamo oko 100 aktivnih pacijenata u ZDK. Kapaciteti Kantonalne bolnice Zenica su dovoljni da zbrinemo veći broj ljudi, a Krizni štab je potvrdio strategiju, po kojoj se izdvajamo u odnosu na druge kantone, a to je obavezno kliničko liječenje svih oboljelih od koronavirusa”, rekao je Jupić početkom ove sedmice.

Član Kriznog štaba i načelnik Odjela za infektivne bolesti KBZ-a dr. Ednan Drljević pozvao je građane da poštuju higijensko-epidemiološke mjere kako bi se spriječilo širenje zaraze, naglasivši da su kaznene mjere dobrim dijelom doprinijele da ZDK bude kanton sa najmanjim brojem novooboljelih po broju stanovnika u FBiH.

 Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare