Region

‘Neki su htjeli moju i smrt moje djece’: Vučić o hapšenju kriminalaca u Beogradu. Odao ih Sky

hapšenju u Beogradu aleksandar vučić drži sklopljene ruke

Ne znam detalje današnjeg hapšenja na Vračaru, ali znam da imaju nešto, ne samo kroz svjedočenja nekog, nekih zaštićenih i okrivljenih, sve je to kombinovano sa onim što je dobijeno putem Sky aplikacije, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. On je komentirao veliku policijsku akciju i govorio o hapšenju u Beogradu.

Upitan za komentar o svojoj bezbjednosti, on je dodao da su "ti ljudi, neki od njih, vezani za pripreme i organizovanje ubistava".

"Riječ je o ubicama koje su sladostrasno prizivale, neki moju a neki čak i smrt moje djece. I neke druge ljude su stavljali na liste", rekao je on, dodavši "interesantni ljudi".

Kako je dodao, nije njegova bezbjednost nije ugrožena, "već našeg naroda na Kosovu".

Danas je u Beogradu uhapšeno 17 osoba pripadnika kriminalne grupe "Vračarci". Grupu je predvodio Nikola Vušović poznat kao Džoni sa Vračara. Kako se sumnja, oni su sarađivali sa kavačkom kriminalnom grupom čiji je šef Radoje Zvicer.

Oni se sumnjiče da su izvršili krivično djelo udruživanje radi vršenja krivičnih djela i više krivičnih djela - teško ubistvo.

Organizovana kriminalna grupa tzv, Vračarci je djelovala po nalozima OKG „Kavači“ u Srbiji i inostranstvu.

U prethodnom periodu je nekoliko pripadnika ove OKG uhapšeno u inostranstvu. Ova OKG je finansirana od strane OKG „Kavači“ i bila je predviđena za izvršenje najtežih krivičnih djela u Srbiji, između ostalog i za napad na najviše državne funkcionere Srbije.

Svim licima lišenim slobode određeno je policijsko zadržavanje i ona će uz krivičnu prijavu biti sprovedena Tužilaštvu za organizovani kriminal.