Politika

Neko SDA-ovcima treba objasniti da Amerikanci jesu za BiH, ali da nisu budale

Rasprava o BiH u Vijeću sigurnosti UN-a protumačena je kao velika diplomatska pobjeda probosanskih snaga.

Naime, bh. diplomatija uspjela je spriječiti plan Milorada Dodika da se ambasadorima obrati Zoran Tegeltija, SNSD-ov predsjedavajući Vijeća ministara BiH, te se obratio Šefik Džaferović kao predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Pored toga, visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt pročitao je svoj izvještaj uprkos protivljenju Rusije.

No, sudeći po komentarima na propagandno-botovskim kanalima SDA, iz ove stranke prilično su ljuti na ambasadoricu SAD pred UN-om Lindu Thomas-Greenfiled.

Ona je u svom govori osudila sve etnonacionalističke lidere jer na vlasti žele ostati korupcijom i podjelama.

“Svi su odgovorni za suočavanje s izazovima. Koriste se podjelama i strahom da bi ostali na vlasti, da bi se skrenula pažnja sa stvarnih problema”, dodaje ambasadorica Thomas-Greenfield.

To je zasmetalo propagandistima SDA, pa su optužili američku ambasadoricu da faktički izjednačava rušitelje sa braniocima države, te za politički autizam jer visoka diplomatkinja SDA ne raspoznaje tako “očiglednu” razliku.

Naravno, iz govora ambasadorice Thomas-Greenfield jasno je da su SAD za prosperitetnu, naprednu i stabilnu BiH, ali je isto tako jasno da se smatra da se taj cilj neće moći ostvariti dok su na vlasti tri “etnonacionalističke” stranke SDA, HDZ i SNSD, zajedno sa svojim liderima.

Na zanimljiv način sve ovo je prokomentirao i dugogodišnji medijski izvjestitelj iz SAD Ivica Puljić.

“Američka ambasadorica u UN osudila “sve tri strane” za stanje u BiH. Licemjerno je to kažu bošnjački mediji i dodaju da za nju nema razlike između lidera Bošnjaka Izetbegovića koji brani BiH i Dodika i Čovića koji rade sve da je unište i rascjepkaju. Nije ona, vi ste licemjerni.

Kao prvo – Bakir jedino brani svoje interese, kao drugo – nikad vam dosta. Ambasadorica je u potpunosti podržala BiH, a ne neku stranku. Vaše nezadovoljstvo njenim riječima samo dokazuje da vama nije stalo do BiH nego do vlasti i dominacije nad drugima. Sve su te stranke iste”, naveo je Puljić na Twitteru.

Ne treba sumnjati da se stranačka botovska armada obrušila i na njega, no činjenica je da SDA-ovcima neko treba da objasni da su SAD prijatelj BiH, ali da nisu budale i da jasno vide da ni njihovo maslo nije za ramazana. Dapače, jedna su glava troglave zmije otrovnice. S blažim otrovom, ali ipak otrovom.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare