Nenad Nešić, Ministarstvo sigurnosti BiH
Vijesti

Nenad Nešić povukao crvenu liniju. Ista kao i Dodikova

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je da će se aktuelna vlast u RS potruditi da zajednički donese odluku o zaštiti suvereniteta i digninteta RS.

Tako bi, kaže, “pokazali da ne mogu biti saglasni sa tutorstvom i tiranijom u Bosni i Hercegovini”. Stevandić je naveo da će se “potruditi da pokažu stranom faktoru da nisu ničiji posilni”.

“Svi zajedno donijet ćemo odluke koje će biti od najboljeg interesa za RS”, rekao je Stevandić,

Komentarišući najavu predsjednika RS Milorada Dodika o mogućnosti prekida kontakata sa američkim i britanskim diplomatama, poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Miroslav Vujičić Vujičić je istakao da su kontakti sa predstavnicima ove dvije ambasade na veoma niskom nivou.

On kaže da u potpunosti podržava Dodikov prijedlog. Istakao je da su predstavnici ove dvije zemlje sve radili na štetu RS, prenosi RTRS.

Lider DNS-a Nenad Nešić izjavio je da je imovina crvena linija preko koje RS ne ide. I on podržava stav Dodika da se prekine kontakt sa američkim i britanskim diplomatama.

“Svi koji zagovaraju oduzimanje imovine nisu prijatelji RS”, rekao je Nešić, inače ministar sigurnosti BiH.

Dodik je rekao da je na jučerašnjem sastanku koalicije, koja vrši vlast u RS, odlučeno da se pristupi donošenju odluke u NSRS i Vladi o prestanku kontakata s američkim i britanskim diplomatama i ambasadama u BiH.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare