Politika

Nermin Mandra optužuje: Osmorka ima tajni dogovor sa Dodikom. Dužni su reći na šta su pristali

Povodom konstituirajuće sjednice Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH oglasio se zastupnik Stranke demokratske akcije Nermin Mandra. Inače, na sjednici je izabrano novo rukovodstvo Doma,

“Izbor rukovodstva Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH potvrdio je da Osmorka ima tajni dogovor sa SNSD-om.

Nermin Madnra: Dodikovi planovi

Uzimajući u obzir činjenicu da je Milorad Dodik najavljivao da je uvjet za ulazak u vlast sa SNSD-om deblokiranje projekata u entitetu RS, poput gasovoda, aerodroma u Trebinju i Hidroelektrane „Buk Bijela“, koje pokušava realizovati protivno Ustavu i državnim zakonima, očigledno je da je Osmorka ćutke pristala na sve Dodikove zahtjeve, a na štetu države Bosne i Hercegovine”, smatra Mandra.

On ističe da zvaničnici Osmorke dužni su građanima objasniti na šta su sve pristali u zamjenu za ulazak u vlast. Traži da objave šta su sve spremni predati Dodiku u ruke, prenosi FENA.

“Milorad Dodik i Dragan Čović nisu odabrali Osmorku za partnera zbog izbornog rezultata. Ta grupacija stranaka nema većinu u Klubu Bošnjaka Doma naroda FBiH. Već zbog očigledne spremnosti da im isporuče sve što ovaj dvojac zatraži. Počelo je sa potpisivanjem HDZ-ovog programa. Nastavljeno je podrškom pri izboru čovjeka sa „crne liste“ na mjesto predsjedavajućeg Zastupničkog doma.

Poziva časne patriote

Građani s pravom strahuju zbog svih budućih ustupaka Osmorke prema SNSD-u i HDZ-u”, navodi Nermin Mandra.

“Pozivamo sve časne patriote iz stranaka koje čine Osmorku da se odupru sadašnjem podaničkom odnosu prema SNSD-u i HDZ-u.

Nijedna fotelja u vlasti nije vrijedna interesa države Bosne i Hercegovine i njenih građana”, saopćeno je iz SDA. Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
1 Comment
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
PDF
PDF
2 mjeseci

strogo povjerljivo brate