Politika

Nermin Nikšić za Raport: Sveto je bio prije svega dobar čovjek i drug

Svetozar Pudarić, dugogodišnji član SDP-a, preminuo je danas u Sarajevu nakon teške bolesti. Predsjednik ove stranke Nermin Nikšić, potvrdio je za Raport ovu tužnu vijest.

“Nažalost naš drug Svetozar Pudarić, naš Sveto izgubio je svoju posljednju bitku. Opaka bolest bila je jača i prerano ga uzela od porodice. Ništa manji gubitak nije ni za SDP, ali i Bosnu i Hercegovinu”, kaže Nikšić.

Ističe da se s njim posljednji put čuo u četvrtak.

“Tada je rekao da nije dobro. Te crne slutnje danas su se obistinile. Sveto je bio prije svega dobar čovjek i drug. Ostavio je neizbrisiv trag u SDP-u, ali i u političkom životu Bosne i Hercegovine. Njegov odlazak je veliki gubitak prije svega za njegovu porodicu, a onda i za našu partiju i za sve Bosance i Hercegovce koji njeguju duh antifašizma i ideju pluralne, jedinstvene Bosne i Hercegovine, jer su to ideali kojim je Sveto posvetio svoj cjelokupni životni angažman. Porodici iskazujem iskreno, duboko saučešće, u nadi da će im sjećanje na Svetin plemeniti duh i njegov časni životni put biti utjeha u ovim teškim trenucima”, rekao je predsjednik SDP-a.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare