Politika

NES BiH, Stranka za BiH i Socijaldemokrati BiH podržali Principe za izmjene Ustava BiH

Nevladine organizacije Vijeće Kongresa Bošnjačkih intelektualaca, Hrvatsko narodno vijeće u BiH, Srpsko građansko vijeće – Pokret za ravnopravnost i Forum parlamentaraca BiH 1990 danas su u Sarajevu nastavili aktivnosti sastanaka s političkim organizacijama koje imaju svoje zastupnike u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Delegacija Narodnog evropskog saveza, Stranke za BiH i Socijaldemokrati BiH jasno su izrazili podršku usaglašenim Principima za izmjene Ustava BiH koje su usaglasile nevladine organizacije, a koje je putem web aplikacije www.izmjeneustava.com podržalo više od 62.000 građana BiH iz domovine i svijeta.

Predstavnici i predsjednici stranaka pozvat će zvanično svoje članstvo i simpatizere, koji to do sada nisu učinili, da podrže ponuđene Principe putem web aplikacije www.izmjeneustava.com.

PROČITAJTE  Ogrešević: Moramo se otrijezniti i shvatiti da stalno moramo biti oprezni. Ideje zla nisu zamrle

Politički predstavnici istakli su da ponuđeni Principi mogu biti polazna osnova za okupljanje političkih snaga kojima je prioritetna borba za državu Bosnu i Hercegovinu u kojoj će svi narodi i građani ostvarivati puna ljudska prava i slobode.

Nevladine organizacije ohrabrene su da nastave razgovore i s drugim političkim organizacijama, prije svih sa onima koje imaju svoje zastupnike u Parlamentarnoj Skupštini BiH, a koje se jasno suprotstavljaju i ne prihvataju etno-nacionalnu podjelu u BiH, saopćeno je iz VKBI.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare