Politika

Nešić bjesni: Dao sam pristanak na susret s Erdoganom, ali Dodik je sve ugrozio

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić oštro je kritikovao predsjednika SNSD-a i člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika nakon sastanka u Predsjedništvu BiH sa predsjednikom Turske Recepom Tayyipom Erdoganom.

“Dao sam pristanak Miloradu Dodiku za odlazak na sastanak sa Erdoganom jer mislim da nijedan srpski političar nema luksuz da odbija da se viđa sa svjetskim državnicima ali ima obavezu da na tim sastancima odbrani nacionalni interes i donese nešto svom narodu. Nažalost, ono što se moglo čuti nakon sastanka sa Erdoganom od srpskog člana Predsjedništva BiH nema nikakve veze sa zaključcima i dogovorima političkih partija u Narodnoj Skupštini Republike Srpske. Sa čim ima veze očigledno ne znaju ni predstavnici SNSD koji nevješto pokušavaju da ga odbrane”, kaže Nešić.

Nešić dodaje da se srpske stranke nisu dogovorile oko bilo kakvog Dejtona 2, već da su se okupili oko kršenja Dejtonskog sporazuma, jedine garancije postojanja Republike Srpske i jedine garancije mira u BiH, koju je narod stekao polaganjem svojih života.

“Bilo kakva inicijativa mora podrazumijevati jači autoritet srpskog naroda i volju međunarodne zajednice da kao narod dobijemo više prava nego što imamo. Da li bilo ko iz SNSD vjeruje da nakon 15 godina u kojima se nije učinilo baš ništa za jačanje prava srpskog naroda u posljednjoj godini vlasti imaju kapacitet za tako nešto? Nemate gospodo, imate posljednju godinu vlasti. I za sve nas je bolje da ne pokušavate sebi da smislite pojas za spašavanje, kopernikanske obrte koji podrazumijevaju avanture kojima srpski narod može izgubiti mnogo dok vi pokušavate da dobijete još koju godinu vlasti.

Shvatite, nema znaka jednakosti između srpskog nacionalnog interesa i SNSD-a. Vas odlazak sa vlasti neće oslabiti srpski narod promjenama koje dolaze. Naprotiv, osnažit će svoj kapacitet da odbrani sebe u BiH. I znajte, od prvog dana mi ćemo oko toga iskreno okupljati sve političke snage i biti pošteni prema dogovorima. To što ćete tada njima prisustvovati iz opozicionih klupa i za vas i za narod može biti samo dobro”, ističe Nešić.

“BiH ima ekonomske, socijalne, demografske probleme, ali imaju ih i sve ostale države. Ali tri ključna problema nema niko sem BiH – ti problemi su Bakir, Dodik i Čović. Te probleme riješit će narodi na sljedećim izborima”, navodi se u saopštenju predsjednika DNS-a Nenada Nešića.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare