Skandalozna kampanja

Nešić vrijeđa inteligenciju građana. Kaže da je na bilbordu drvosječa, a ne vojnik: To samo Trivićka vidi

Jutros su u Banjoj Luci osvanuli plakati pod naslovom 'Granica postoji' što je izazvalo brojne reakcije.

Posebnu pažnju privukao je komentar predsjednice Narodnog fronta Jelene Trivić koja je kazala da je jedan od bilborda uznemirujući jer se vidi čovjek u uniformi.

"Jutros kada sam krenula na posao, vidjela sam bilbord. Mogu vam reći da nije prijatan i na njemu piše "Granica postoji", na kojem je čovjek i malo mu se vidi vojna oprema. Nije u civilu", rekla je Trivić gostujući u emisiji "Jutro za sve" na BHT1.

Na pitanje je li jutros postavljen, ona je naglasila da ima već takvih bilborda po gradu. Na bilbordu piše "Zato što ne damo naše nadležnosti".

"To je na vidnom mjestu, na kružnom toku gdje je veliki promet vozila. Za mene takve poruke apsolutne nisu dobre. Ne bi smjele dolaziti s nikakvih strana", dodala je.

Bilbord s naoružanim žandarima (Foto: N1)

Na drugim bilbordima vide se i drugačiji motivi. No, ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić u svom komentaru očito pokušava vrijeđati inteligenciju građana.

On kaže da nema niko u uniformi te da su tema 'šume RS'.

"Samo Trivićka na bilbordu vidi vojnu uniformu! Ostali vide drvosječu. Tema su šume RS. Šta Jelena zna šta je vojnik, ona čuje samo strane mentore!? Tužno je da neko ko želi biti predsjednik Republike tako satanizuje RS", naveo je Nešić.

Bilbord s drvosječom (Foto: N1)

Na slici se jasno vidi čovjek u uniformi, i pored njega pripadnici Žandarmerije, naoružani dugim cijevima. No, to Nešić ignorira i referia se na onoj bilbord na kojem je zaista drvosječa, a tu je i bilbord na kojem se vidi poljoprivrednik