Politika

Nešić oštro prokomentirao Dodikovu pomoć od 100 KM narodu: Kada ga pobijedimo vodit ćemo računa o mladima i penzionerima

Lider DNS-a, Nenad Nešić danas je prokomentirao za medije najavu lidera SNSD-a Milorada Dodika da će mladi, penzioneri i borci u manjem bh.enetitetu dobiti jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 100 KM.

Nešić smatra da narodu u RS nije dovoljno da imitira Srbiju. Kako kaže misli da je narod zaslužio da “liče na Srbiju koja je svoje građane pomagala jednokratno sa 100 eura”.

“Odlazeći član Predsjedništva Milorad Dodik na ovaj način neuspješno pokušava da zamaskira potpuno odsustvo rezultata u ključnim oblastima za ove kategorije stanovništva u RS. Kada ga pobjedim u trci za srpskog člana Predsjedništva a politika trećeg puta preuzme odgovornost u RS garantujem da ćemo suštinski voditi računa o mladima, borcima i penzionerima”, naveo je Nešić.

PROČITAJTE  Dodik: Opozicija se valja u blatu koje smrdi

Nešić je istaknuo kako ukoliko ne postigne obećano će se sam skloniti jer kako pojašnjava riječ je riječ.

“Izgradit ćemo 1.000 stanova za četiri godine za mlade bračne parove, borce i višečlane porodice. Prosječna penzija bit će 50 posto prosječne plate a mjesečna i godišnja boračka naknada bit će veća za 50 posto. I ako ovo ne postignemo za našu RS, neće me narod morati sklanjati jer riječ je riječ i sklonit ću se sam”, istaknuo je. Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare