Vijesti

Nešto drugačije izjave Vučića: Imamo poštovanje prema srebreničkim žrtvama. Sa Bošnjacima želimo graditi bratske odnose

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić za regionalne medije je govorio o odluci visokog predstavnika u BiH, Valentina Inzka, a radi se o nametanju dopuna i izmjena zakona zabranio negiranje genocida u Srebrenici.

Naime, on je kazao kako Srbija ima veliko poštovanje prema srebreničkim žrtvama. Ova reakcija Vučića iznenadila je mnoge.

“Još nisam dobio analizu svih naših pravnih eksperata o tim izmjenama zakona, ali ono što je važno jeste da mi u svakom trenutku ukazujemo poštovanje prema srebreničkim žrtvama. Svi smo mi pravili stvari kojim ne moramo uvijek da se ponosimo. Mislim da je budućnost u odnosima između Srba i Bošnjaka od ključnog značaja. Zbog toga ćemo morati da razgovaramo, da se poštujemo, a ne da gledamo kako da jedni drugima zabadamo nož u leđa”, istakao je Vučić.

PROČITAJTE  KPZ Sarajevo proširuje kapacitete

Vučić je kazao da “sa Bošnjacima u budućnosti želi graditi ne samo prijateljske već i bratske odnose”.

“Ja znam da je jako teško razgovarati sa Bošnjacima kad god pomenete Srebrenicu kao što je i sa nama teško kada je riječ o nekim drugim pitanjima, ali mi moramo da otvorimo taj dijalog. Mi sa Bošnjacima dijelimo prostor i u Bosni i Hercegovini i u Srbiji. Mi zato moramo da gradimo najbolje moguće odnose”, rekao je Vučić.

Također, prokomentirao je i Inzkov potez u emisiji na televiziji Pink.

“Nisam pristalica nametnutih i oktroisanih odluka jer one nisu donosile nikada ništa dobro, nego samo podjele, ali mir mora biti sačuvan i mora se gledati u budućnost”, istaknuo je Vučić,

PROČITAJTE  Nove napetosti na Kosovu. Vučić prijeti: Gubimo strpljenje...


Povezani postovi: