Pakleni Šund

Netflix objavio: Ovo je najgledanije serija svih vremena. Srušila je baš sve rekorde

Serija Squid Game u oktobru je i službeno postala najgledanija Netflixova serija svih vremena, a Netflix je sada objavio kako je oborila baš sve rekorde gledanosti i da je općenito postala njihov najgledaniji sadržaj ikad.

Ove su podatke objavili na novootvorenoj web stranici koja prikazuje najpopularnije Netflixove serije i filmove na globalnom nivou i u više od 90 zemalja.

Prva sezona serije Squid Game imala je 1.6 milijardi gledanih sati u prvih 28 dana od objavljivanja te je provela devet sedmica u 10 najboljih emisija na Netflixu. Samo u prošloj sedmici prikupila je 42.790.000 odgledanih sati na globalnom nivou.

Na drugom mjestu je film Red Notice s Dwayneom Johnsonom, Gal Gadot i Ryanom Reynoldsom u glavnim ulogama, koji je pogledan 148.7 miliona sati na globalnoj razini otkako je debitirao 12. novembra na Netflixu.

PROČITAJTE  Raportova recenzija nedjeljom│Red Notice: Jeste li pogledali najskuplji Netflixov film ikada?

U prošloj sedmici najpopularnija serija bila je treća sezona serije Narcos: Mexico s 50.3 miliona odgledanih sati. Svakog utorka Netflix će ažurirati stranicu “Top10 na Netflixu” s 10 najboljih serija i filmova na streaming-servisu.Povezani postovi: