Sport

Neuer nakon pjevanja Thompsonove pjesme: Baš me briga šta pričaju. Uživao sam

Manuel Neuer reagirao je nakon što je zbog pjevanja Thompsonove pjesme “Lijepa li si” na odmoru u Hrvatskoj bio izložen žestokim kritikama u domovini.

Njemački mediji posvetili su veliku pažnju Neuerovoj izvedbi poznate hrvatske domoljubne pjesme:

“To je domoljubna pjesma u kojoj se slave razne hrvatske regije. Problem je što se u njoj kao dio Hrvatske navodi Herceg-Bosna, kako su Hrvati nazvali dio Bosne i Hercegovine od kojeg su tokom rata devedesetih napravili autonomnu oblast koju su željeli pripojiti Hrvatskoj. Hrvati su do Herceg-Bosne došli tako da su etnički očistili njen teritorij od Bošnjaka i Srba, pri tome masakrirajući civile tih nacionalnosti i masovno pljačkajući njihovu imovinu. Tako nastala Herceg-Bosna slavi se u pjesmi kao ‘srce ponosno’.

To pjeva Marko Perković Thompson, koji inače veliča hrvatski fašizam. To je dokazao pjevanjem pjesme Jasenovac i Gradiška Stara, pjesme koja glorificira ubijanje Srba, Jevreja i Roma u navedenim koncentracijskim logorima ustaša, hrvatskih saveznika nacista u Drugom svjetskom ratu. Zbog toga je Thompsonu zabranjen ulazak i pjevanje u nekoliko evropskih država.”

Menadžeri poslali poruku

Nakon što su ovakve rečenice, uz pitanja “Zna li uopće Neuer što pjeva i od koga?”, dobile udarno mjesto u njemačkim medijima, oglasio se njemački velikan svjetskog nogometa, legenda Bayerna i Elfa:

“Ne govorim hrvatski jezik, tako da nisam ni znao što pjevam ni od kojeg pjevača”, stoji u poruci njegovih menadžera koju su dobili Bild i Sport1.

Nova reakcija

Sada je na tu reakciju od ranije dodao i izjavu koju prenosi Der Spiegel, a koja je najnovija na ovu temu koja se pojavila u njemačkim medijima.

“Baš me briga što drugi pričaju. Uživao sam u odmoru”, rekao je Neuer dok Der Spiegel piše kako u Bayernu tom incidentu nisu posvetili puno pažnje, ali su ga dočekali tako što su razočarano mahali glavama nakon što su pročitali vijesti.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare