Sport

Nevakcinisanima zvanično zabranili učešće na Australian Openu, hoće li Đoković nastupiti?

Poslije mnogobrojnih konfuznih informacija koje su stizale sa svih strana, a vezane su za nastup tenisera na predstojećem Australian Openu, konačno je stigla informacija iz prve ruke.

Direktor turnira, Craig Tiley objelodanio je važnu odluku – nevakcinisanim igračima neće biti dozvoljeno učešće na turniru.

Australian Open će se održati od 17. do 30. januara 2022. godine, a titulu treba da brani Novak Đoković, koji još nije objelodanio svoj vakcinalni status u javnosti. Direktor turnira ipak se nada da će se srpski teniser pojaviti u Melbourneu.

“Volio bih da Novak Đoković dođe ovdje. On je rekao da je vakcinacija za njega privatno pitanje i da neće pričati o tome. Većina tenisera i teniserki su vakcinisani. Voljeli bismo Novaka ovdje”, rekao je Tiley na pitanje o učešću Novaka Đokovića u Australiji.

Potvrda je vrlo brzo stigla i od dobro obavještenih novinara Timesa, pa su u Melbourneu i definitivno presjekli da ne dozvole nevakcinisanima učešće na prvom Grand Slamu sezone.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare