Magazin

Nevjerovatan obrat: Udovac ubijene snimateljice postigao dogovor s Alecom Baldwinom

Advokat Aleca Baldwina objavio je da su glumac i porodica nesretno poginule snimateljice Halyne Hutchins postigli nagodbu u tužbi za smrt koju je u februaru protiv Baldwina i njegove produkcijske kuće podigao udovac Matthew Hutchins.

‘‘Tokom ovog teškog procesa, svi su zadržali želju učiniti ono što je najbolje za Halynina sina. Zahvalni smo svima koji su pridonijeli razrješenju ove tragične i bolne situacije”, rekao je u Baldwinov advokat Luke Nikas.

Snimateljica Halyna Hutchins

Podsjetimo, glumac je snimateljicu nenamjerno ubio pucnjem iz filmskog pištolja u kojem se iz još neutvrđenih razloga našao pravi metak. Tragična nesreća dogodila se na snimanju filma ‘‘Rust‘‘ u kojem Baldwin igra glavnu ulogu i čiji je producent, a osim Halyne Hutchins, Baldwin je teško ranio i redatelja filma Joela Souzu.

Alec Baldwin u sceni iz filma Rust s pištoljem s kojim je nenamjerno upucao Halynu Hutchins

“Postigli smo sudsku nagodbu u tužbi za smrt naše Halyne protiv producenata filma, uključujući Aleca Baldwina i Rust Movie Productions, LLC.. Kao dio te nagodbe, naš slučaj će biti odbačen, snimanje filma ‘‘Rust‘‘ će se nastaviti, a ja u projekt ulazim kao izvršni producent. Snimanje se nastavlja u januaru 2023. Nije mi u interesu upuštati se u predbacivanje ili pripisivanje krivnje producentima ili gospodinu Baldwinu. Svi vjerujemo da je Halynina smrt bila užasna nesreća. Zahvalan sam što su se producenti i filmska zajednica okupili kako bi odali počast Halyninom posljednjem radu”, izjavio je njezin udovac.

Po njegovoj želji na set se vraća originalna ekipa, pa čak i redatelj koji smatra da će mu rad na filmu zaliječiti psihičke i fizičke rane.

“Oni od nas koji smo imali sreću provoditi vrijeme s Halynom, znali su da je iznimno talentirana, ljubazna, kreativna i izvor nevjerovatne pozitivne energije. Samo bih volio da ju je svijet upoznao pod drugačijim okolnostima, kroz njen nevjerovatan rad. U mojim vlastitim pokušajima da se izliječim, bilo kakva odluka da se vratim i završim režiju filma za mene bi mogla imati smisla samo ako u toj priči sudjeluje Matt i porodici Hutchins. Iako će nastavak rada na filmu za mene imati gorko-slatki okus, drago mi je što ćemo dovršiti ono što smo Halyna i ja započeli. Moj rad na ovom filmu bit će posvećen Halyninoj ostavštini i njoj na ponos”, rekao je Souza u izjavi.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare