Region

Nevjerovatan uspjeh Bosanca u Hrvatskoj: Došao u posuđenim tenisicama, spavao pod mostom, a sada ima pet firmi i 60 radnika

San o boljem životu odveo je Admira Suljića preko granice – u susjednu Hrvatsku. S posuđenim tenisicama i nekoliko desetaka njemačkih maraka u džepu u Hrvatsku je iz Bosne doselio 2000. Njegov san u međuvremenu je postao stvarnost.

No, Admir je zaista imao težak početak života u susjednoj državi. Naime, u Hrvatsku je došao u posuđenim tenisicama, a spavao je pod mostom.

“Spavao sam pod mostom. To su bili dani, mjeseci i godine kojih se niko normalan ne bi volio sjećati, a kamoli prepričavati”.

Danas je Admir vlasnik pet firmi u Hrvatskoj koje upošljavaju oko 60žak zaposlenika. Jedna od firmi koju je Seljić osnovao je i “Vaš drek, naš kruh”. Ova firma se bavi odštopavanjem kanalizacijskih cijevi 365 dana, a firma je uspješna zahvaljujući Admirovom smislu za humor i marketing.

PROČITAJTE  Vučić ide u Tursku: Sutra u Istanbulu sastanak s Erdoganom

“Ja sam postigao poslovnu reklamu. Ne može proći kombi, a da ga ne vidite i ne zapamtite”, kaže Suljić za Deutsche Welle.

“Pitaju me što sam ostao u Zagrebu. Na to odgovaram da nisam mogao dalje od Bregane s bosanskim pasošem”, otkrio je Admir u šaljivom tonu.

Suljić je otkrio da nije lako biti uspješan čovjek u “tuđoj” državi.

“Ja Bosanac, što sam došao u Hrvatsku, u njegovu državu, njemu određivati pravila igre. Taj naš balkanski mentalni sklop, kad ga pogledaš iz stotinu kuteva, ne znaš s čime ga usporediti. Ali općenito u Hrvatskoj onaj čovjek koji se trudi, koji radi, koji stvara, on ima najviše problema”, kaže Admir.

PROČITAJTE  Uperio pištolj u radnicu trafike i derao se 'Ovo je pljačka'. Ona mu odgovorila: Jel ti to mene za*ebavaš!?

Suljić je osim firme koja se bavi odštopljavanjem kanalizacija pokrenuo još i biznise koji se bave stolarijom, postavljanjem uređaja za hlađenje te je otvorio i frizerski i kozmetički salon.Povezani postovi: