Sport

Nevjerovatna priča fudbalera. Odigrao meč karijere u Ligi prvaka, a onda mu se trudna žena pojavila na vratima

Bivši engleski nogometaš koji je većinu karijere proveo na Otoku, Danny Simpson, ispričao je nevjerovatnu priču.

Nekadašnji igrač Manchester Uniteda prošao je školu slavnog kluba. Međutim, za "Crvene Vragove" skupio svega osam nastupa. Njegova kruna karijere bio je naslov prvaka Engleske s Leicester Cityjem.

Simpson (36) na početku karijere bio je veliki potencijal. Sa svega 20 godina je nastupio za United protiv italijanske Rome u evropskoj Ligi prvaka.

Tada je to bio vrhunac njegove mlade karijere. Pokazao se na najvećoj pozornici. Očito se njegov nastup pratio širom svijeta jer odmah nakon susreta Simpson je doživio nevjerojatnu situaciju.

Na vratima mu se pojavila žena koja je tvrdila da je trudna te kako je on otac djeteta, prenosi Net.hr.

"Ljudi to ne znaju, ali nemam problem s tim. Igrali smo s Romom u Ligi prvaka. Sljedeći dan neko mi je pozvonio na vrata.

Djevojka se pojavila u petom mjesecu trudnoće. Rekla mi je da sam otac. Zamislite, upravo sam igrao Ligu prvaka, najveća noć u mom životu. Remizirali smo 1:1, a ja sam dobio dres Francesca Tottija.

Dođem kući, sav oduševljen. Onda mi pola sata kasnije neka djevojka kaže da je trudna", priča Danny.

Otkrio je kako je uz njega cijelo vrijeme bio Rio Ferdinand, koji mu je pomogao kroz cijeli proces. Čak je bio s njim i kada su stigli rezultati testiranja.

Dijete nije bilo njegovo, a djevojka je očito htjela iskoristiti situaciju kada je shvatila da Danny igra za United.

Danny je nakon toga išao na posudbe u Sunderland, Ipswich, Blackburn i Newcastle, koji je kasnije otkupio njegov ugovor.

Tamo se zadržao četiri sezone. Nakon epizode s Queens Park Rangersima preselio je u Leicester gdje je bio pet godina. Tu je uživao u najboljem nogometu karijere.

Nakon osvajanja titule, preselio je u Huddersfield. Karijeru je zaključio prošle godine u dresu Bristol Cityja.