Sport

Nevjerovatna priča legende Barcelone: “Sa lisicama na rukama bio sam na putu u zatvor. Izvuklo me čudo”

Gerard Pique je gostovao u emisiji “The Wild Project” na YouTubeu gdje je pričao o Barceloni, svojem odrastanju i karijeri i brojnim drugim zanimljivim temama.

Bek Barcelone je otkrio da se dok je igrao u engleskom Manchester Unitedu jedva izvukao od kazne za vožnju u pijanom stanju i to tako što je cuclao novčić.

Iako kaznu nije platio, od Sira Alexa Fergusona se nije izvukao. Španac je u Unitedu bio od 2004. do 2008. godine prije nego se vratio u domovinu. Kada je imao 20 godina prošao je kroz crveno u Manchesteru što je privuklo policiju koja ga je zaustavila, a onda i privela, prenose “Sportske novosti”.

"Bila je to godina prije mog odlaska u Barcelonu. Puhao sam i test je pokazao da sam pijan. Odjednom sam se našao u policijskom automobilu s lisicama na putu prema zatvoru.

Svo pijanstvo me odjednom napustilo. Moja karijera je išla k vragu. U tom trenu samo pokušavate shvatiti što se zapravo događa", rekao je Pique pa nastavio:

"Daju vam vrećicu da stavite sve svoje stvari u nju. Odveli su me u sobu, a policajac je otišao na trenutak. Bio sam očajan, a imao sam nekoliko novčića koji su ostali kod mene.

Prije toga mi je netko rekao da ako cuclaš novčić nećeš biti pozitivan na alkohol pa sam ih počeo cuclati. Čudom sam se izvukao u novom testu. Sumnjam da je zbog novčića. Umjesto da odem doma, otišao sam taksijem u kasino”.

Iako je izbjegao kaznu, nije uspio pobjeći od Fergusona i njegove mreže špijuna.

"Saznao sam kasnije da je Ferguson znao. Svi u Manchesteru znaju ko ste i neko iz policije mu je valjda rekao. Jednog dana mi je samo rekao: “Moraš znati da ja znam”. Šutio sam i to je bilo to. Pretpostavljam da je saznao malo kasnije. Da je saznao idući dan bio bih u većim problemima", rekao je Pique.

Na kraju te sezone 2007./2008. je prešao u klub u kojem je odrastao, Barcelonu, za pet miliona funti i od tada za Katalonce odigrao više od 600 utakmica, osvojio osam španskih La Liga, sedam španskih kupova i tri evropske Lige prvaka. Pique je sakupio i 102 nastupa za Španiju s kojom je postao prvak svijeta i Evrope.