Sport

Neymar otkrio do sada nepoznate detalje. Barcelona za njegov povratak iz PSG-a nudila 110 miliona eura i trojicu igrača!

Neymar je ovih dana ponovo na naslovnicama zbog premijere svog dokumentarca "Neymar, savršeni kaos", koji se sada na zahtjev može pogledati na Netflixu.

U jednom od dijelova dokumentarca, slavni brazilski nogometni napadač priznaje da je u ljeto 2019. godine želio napustiti francuski Paris Saint Germain kako bi se vratio u špansku Barcelonu, gdje je bio sretniji.

"Kada sam donio odluku da napustim PSG, to nije bilo zbog navijača ili kluba. To je zato što sam vidio da se negdje drugo osjećam bolje. Nikada nisam imao ništa protiv navijača PSG-a, niti protiv samog kluba.

Jako sam zahvalan, na istoj smo strani, branimo istu majicu. Ovdje sam da pomognem", rekao je Neymar (29), jasno dajući do znanja da mu je u tom momentu bila želja vratiti se na Camp Nou.

"Želio je otići iz PSG-a da bi se vratio u Barcu. Nisam želio da ode iz PSG-a, ali za koga radim? Pokušali smo napustiti PSG sporazumno, ali nije išlo", priznao je i Neymarov otac.

"Iako nisam htio nastaviti, morao sam trenirati i biti spreman. Jer, ako budem igrao loše, svi će me kriviti. Ako izgubimo ja sam prvi odgovoran, znam teret i odgovornost", dodao je Neymar o svom mogućem odlasku iz PSG-a.

Povratak Neymara u Barcu bio je na stolu u ljeto 2019., a čak je i katalonski klub dao ponudu od 110 miliona eura odštete plus Todibo, Rakitić i transfer Dembelea.

No, na kraju nije bilo dogovora, jer je PSG tražio 20 miliona više da pusti Brazilca.