IT

Ni Mark Zuckerberg ne vjeruje svom WhatsAppu? Izgleda da koristi jednu drugu aplikaciju

Istraživač koji se bavi sajber bezbednošću Dave Walker objavio je da osnivač Facebooka Mark Zuckerberg zbog sigurnosti ne koristi vlastitu aplikaciju WhatsApp, već Signal, koji je prethodnih mjeseci postao popularan zbog veće sigurnost u razmjeni poruka.

Walker je objavio da je osnivač i izvršni direktor Facebooka bio među 533 miliona korisnika čiji su lični podaci procurili nakon hakovanja Facebooka 2019. godine.

On je to podelio na svom Twitter profilu.

“Što se tiče Facebooka, ironija je da je u tih 533 miliona ljudi bio uključen i Mark Zuckerberg”, napisao je istraživač u tvitu.

On je dalje otkrio da je telefon osnivača Facebooka povezan sa Signalovim nalogom, aplikacijom koja je konkurencija samom Whatsapp-u.

Nakon što je Walker javnosti rekao za ovaj slučaj, oglasio se pomalo šaljivo i sam Signal.

“Kako se rok za prihvatanje uslova korištenja usluge WhatsApp-a, planiran za 15. maj, približava, tako Mark daje svoj primjer”, navodi se u objavi.

Ono što stoji iza cijele priče jeste reakcija javnosti nakon što je WhatsApp odlučio da se promjeni politiku privatnosti što je planirano za 8. februar. Nakon protesta korisnika, sve je stavljeno na čekanje, a iz ove firme je rečeno da ažuriranje neće uticati na privatnost i sigurnost korisnika.

Oni korisnici koji ne prihvate nove izmene, neće moći da čitaju niti šalju poruke. Moći će da dobijaju obavještenja i pozive ali “na kratko”.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare