Politika

Ni Vučiću nije jasno zašto su Komšić i Džaferović čekali 40 dana

I predsjednik Srbije Aleksandar Vučić komentirao je danas navodni slovenski "non papera" kojim se predviđa prekrajanje granica na Balkanu i podjela BiH.

Vučić je kazao da ne zna o tome ništa

"Ja nisam vidio nikakvu inicijativu i nisam spreman da nešto kritikujem ili hvalim. Iznenađen sam licemjerem, pojma se nema o čemu je riječ, da li postoji ili ne, ali nas napadate. Ali, ako Dodik misli drugačije, šta ja treba da kažem Dodiku, da ne želim da ga slušam? Svaki put ću ga saslušati. Ja na sve gledam sa velikim oprezom i strahom jer znam kolika je cijena mira. Ne mora da znači da smo u svemu saglasni, ali smo u najboljim odnosima. Moja je obaveza je da saslušam Dodika", kazao je Vučić.

Potom je kazao da mu nisu jasni Željko Komšić i Šefik Džaferović, članovi Predsjedništva BiH koji su tek sad progovorili o tome.

"Pa šta su čekali 45 dana da izađu i iznesu o čemu su razgovarali sa Pahorom. Mi poštujemo integritet i institucionalni suvrenitet BiH i institucionalni integritet entiteta. Nas interesuje ekonomski razvoj", rekao je Vučić.