(Foto: DW)
Svijet

Nijemci sve nervozniji, u supermarketu izbila tučnjava zbog – ulja!

Jestivog ulja sve je manje na policama supermarketa i Nijemci se uopće ne mogu nositi s tom novom nestašicom. Spor oko zlatne kapi sada je eskalirao u supermarketu u blizini Stuttgarta.

Prema saopćenju policije, skupina od pet osoba htjela je u petak kupiti više boca jestivog ulja nego što trenutno prodaje trgovina u Aspergu u okrugu Ludwigsburg zbog velike potražnje. Kupovina ulja je ograničena po osobi, prenosi “Slobodna Dalmacija”.

Kaže se da dvojica muškaraca iz grupe nisu prihvatila ograničenje količine. Prema policijskim informacijama, prvo su vikali na blagajnicu, a potom su joj pri izlasku iz trgovine verbalno zaprijetili nasiljem.

Zatim je 36-godišnji zaposlenik pratio grupu do njihova automobila kako bi ih zaustavio. Međutim, dvojica muškaraca iz grupe nisu bila voljna razgovarati te su 36-godišnjaka gađali ukrasnim kamenjem iz kamene posude za cvijeće, izvijestila je policija.

Glasnogovornica policije nije mogla reći koliko je boca jestivog ulja grupa željela kupiti. Dvojica agresivnih muškaraca sada su pod istragom zbog prijetnji, prenosi Fenix magazin.

Na početku korona krize ljudi su gomilali toaletni papir i tjesteninu iz straha da bi se supermarketi mogli zatvoriti. Otprilike dvije godine kasnije, u Njemačkoj su zbog prekomjernog kupovanja ulja i brašna police uglavnom prazne.

Razlog tome je što se 51 posto suncokretovog ulja uvozi iz Ukrajine, gdje je zbog Putinovog rata sva proizvodnja trenutno u zastoju.

Gerhard Brankatschk, generalni direktor Udruženja industrije za preradu uljarica u Njemačkoj rekao je za DPA: “Ove zalihe koje imamo će vjerojatno trajati nekoliko tjedana”.

“Čips i smrznuti krumpirići bi tada također mogli postati rijetki, uostalom, za proizvodnju jela od krumpira potrebno je puno suncokretovog ulja. To je začarani krug”, rekao je Brankatschk.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare