Politika

Nikšić: HDZ poput djeteta koje ne zna igrati lopte, ali jedino ima loptu pa sve druge maltretira

Vijeće ministara BiH je, isključivom krivicom HDZ-a BiH, prekršilo zakon i prekoračilo zakonom propisani rok od 15 dana od dana raspisivanja izbora za osiguranje sredstava za njihovo održavanje, naveo je Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a BiH.

“HDZ BiH je izravno odgovoran za kršenje zakona. Glasanje HDZ ministara u Vijeću ministara je najbolji primjer ugroženosti HDZ-a, odnosno ugroženosti države od HDZ-a i kako izgleda njihovo shvatanje države i demokratije. Ako ne može kako mi hoćemo neće moći nikako. HDZ se ponaša poput djeteta koje ne zna igrati lopte, ali jedini ima loptu i onda maltretira i ucjenjuje sve druge”, istakao je on.

Tako, dodaje Nikšić, HDZ pokušava maltretirati i ucjenjivati kompletnu državu.

“Ova stranka nastavlja sa kršenjem temeljnih prava građana uskraćivanjem njihovog prava da biraju i budu birani. Očito je da je temeljni postulat djelovanja HDZ-a BiH uskraćivanje prava građanima, sprječavanjem jednakog prava na izbor, borbom protiv jednakosti građana u izbornom procesu…Nažalost tek ćemo pravo lice opstrukcija i ucjena HDZ vidjeti kad bude trebalo osigurati fer i poštene izbore”, kaže lider SDP-a.

Ipak, kako zaključuje, ovo ‘bahato ponašanje’ predstavlja samo još jedan razlog da u oktobru poraze nazadne etnonacionalne politike podjela, razdora, ucjena.

“Niko, pa ni HDZ, nema pravo kidnapovati demokratiju od građana Bosne i Hercegovine. Novac za izbore jednostavno mora biti osiguran i ne vidim nikakav razlog današnjoj blokadi. Siguran sam kako i u HDZ-u znaju da je ovo pucanj u prazno, a svima nama upozorenje kako izgleda kada se da mehanizam blokade u ruke onih kojima je blokada države najveći prioritet”, kazao je Nikšić.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare